Turkijoje gimė ėriukas su žmogaus veidu

Alfa.lt

 Viename Turkijos kaimelyje netoli Izmiro miesto avis atsivedė ėriuką su žmogaus veidu. Veterinaras, atlikęs aviai Cezario pjūvį, pakraupo išvydęs, kad gimusio ėriuko snukutis stulbinančiai panašus į žmogaus veidą, pranešė „The Daily Telegraph“. Avies jauniklis gimė negyvas.

„Man anksčiau teko matyti avių ir karvių mutacijų. Teko matyti vienaakį veršelį, dvigalvį veršelį, veršelį penkiomis kojomis. Bet kai aš pamačiau šį jauniklį, negalėjau patikėti savo akimis. Jo motina negalėjo pati ėriuotis, taigi, aš turėjau padėti gyvūnui“, – pasakojo 29-erių metų veterinaras.

Gimęs ėriukas turėjo žmogaus akis, nosį, burną, tik ausys buvo panašios į avies. Anot veterinaro, itin reta mutacija galėjo įvykti dėl to, kad avis buvo netinkamai maitinama – jos pašare buvo per daug vitamino A.

 

Panašus atvejis nutiko Zimbabvėje, kur ožka atsivedė jauniklį su žmogaus veidu. Jis gimė gyvas, tačiau gyveno tik kelias valandas – tol, kol jį nužudė persigandę gyventojai. Jie tvirtino, kad toks jauniklis gimė dėl neleistinų žmogaus ir ožkos santykių. Sudeginę ožkos jauniklio kūną čiabuviai užkirto galimybę biologams ištirti šią retą mutaciją. Mokslininkai yra įrodę, kad žmogus ir gyvūnas negali turėti bendrų palikuonių.

Nuotraukas galite pamatyti čia.