Internetinis projektas: „Geriausias mobiliojo operatoriaus planas tau!“

Šių metų balandžio 9 d. startavo internetinis projektas „Geras Planas“ – mobiliųjų operatorių planų skaičiuoklė. Projektu siekiama padėti kiekvienam vartotojui sužinoti jam geriausiai tinkantį mobilųjį planą (skaičiuoklę galima rasti adresu www.gerasplanas.lt ).
Visi mobilieji operatoriai teigia, kad jų planai yra geriausi, pigiausi, palankiausi įvairaus segmento vartotojams. Tačiau kaip yra iš tikrųjų? Kuris iš jų pigiausias?

Paprastam mobiliųjų paslaugų vartotojui yra sunku susiorientuoti tarp galybės skirtingų planų ir sužinoti sau palankiausią. Į šį aktualų klausimą ir buvo nuspręsta atsakyti projektu „Geras planas“. Tinklapyje www.gerasplanas.lt yra suvesti didžiausių mobiliųjų operatorių siūlomi telefonų planai, kurių šiuo metu yra virš keturiasdešimt.

Įvedus vartotojui duomenis (prakalbamų minučių, siunčiamų trumpųjų žinučių skaičių per mėnesį ir pan.), vartotojui pateikiamas geriausių mobiliųjų planų sąrašas. Gavus rezultatus, galima patikslinti savo įvestus duomenis ir gauti dar vieną planų sąrašą. Skaičiavimams yra naudojamas efektyvus algoritmas bei sudėtinga skambučių srauto pasiskirstymo tarp tinklų prognozė.

Šis projektas yra nepriklausomas ir nesusijęs su mobiliaisiais operatoriais, kadangi visa informacija apie operatorių planus yra viešai prieinama.

 

www.technologijos.lt