Du mažeikiškiai gavo SEB banko apdovanojimus

SEB bankas jau šeštus metus iš eilės įteikė apdovanojimus šalies abiturientams, kurie geriausiai išlaikė valstybinius brandos egzaminus. Bankas laikosi tradicijos skatinti geriausius abiturientus, kurie renkasi laikyti daugiau egzaminų nei kiti bendraamžiai ir geba pasiekti pačių aukščiausių rezultatų.

Padedant Nacionaliniam egzaminų centrui (NEC) SEB bankas kasmet atrenka ir apdovanojimus įteikia mokiniams, laikiusiems ne mažiau kaip keturis valstybinius brandos egzaminus ir surinkusius aukščiausius jų įvertinimo balus.

 

Tuo atveju, jeigu abiturientas laikė daugiau egzaminų, sumuojami keturi geriausi pasiekti rezultatai.

 

Remiantis NEC duomenimis, šiais metais prašymus laikyti brandos egzaminus pateikė 49 609 kandidatai, tačiau tik 39 proc. jų ryžosi laikyti keturis ir daugiau egzaminų.

 

Iš viso šiemet apdovanotas 51 geriausiai baigiamuosius egzaminus išlaikęs Lietuvos abiturientas iš 16 šalies vietovių – 24 iš Vilniaus, 5 iš Panevėžio, po 4 iš Kauno ir Klaipėdos, po 2 iš Šiaulių ir Mažeikių, po 1 iš Plungės, Druskininkų, Marijampolės, Kretingos, Utenos, Rokiškio, Palangos, Anykščių, Vilniaus raj. Nemenčinės, Kauno raj. Garliavos.

 

Šie mokyklą baigę jaunuoliai baigiamuosiuose brandos egzaminuose surinko net 120 šimtukų. Trys abiturientai pasiekė maksimalų rezultatą, t. y. iš 4 pasirinktų egzaminų iš viso surinko 400 balų. Net 19 apdovanotų abiturientų studijuos užsienio universitetuose: 17 iš jų pasirinko studijas Jungtinėje Karalystėje ir įstojo į Kembridžo, Jorko, Glazgo, Edinburgo, Mančesterio, Birmingemo, Niukaslio bei Sent Andrius universitetus, kiti – Danijos Aalborgo bei Prancūzijos Sciences Po universitetuose. Daugiau nei pusė apdovanotų abiturientų nurodė pasirinkę studijas Lietuvoje, daugiausia – Vilniaus universitete.

 

Populiariausios nurodytos studijų kryptys – medicinos bei odontologijos, fizikos, biochemijos, filologijos, teisės, politologijos, kultūros istorijos ir antropologijos bei psichologijos.

 

Šaltinis: bernardinai.lt