Naujųjų sutiktuvės – pagal piniginės storį

alfa.lt

Atėjus paskutiniajai šių metų dienai didžioji dauguma žmonių jau žino, kur ir su kuo palydės senuosius bei sutiks Naujuosius metus. Vieni žada rengti triukšmingą vakarėlį namuose, kiti – mieste. Norintys Naujųjų metų naktį sutikti viename iš Vilniaus centre įsikūrusių restoranų, kavinių, viešbučių ar naktinių klubų, turėtų suskubti, nes laisvų vietų beveik nebeliko. Daugelis staliukų rezervavimu rūpintis pradėjo dar lapkričio pabaigoje.

 

Nors pastaruoju metu šalyje ekonominė situacija nėra itin palanki, taupyti Naujųjų metų sąskaita žmonės neketina, o ne vienas jų linkęs net ir paišlaidauti. Restoranų ir naktinių klubų darbuotojai teigia, kad dauguma svečių mielai sutinka brangiau mokėti už vieną ar kitą šventinę paslaugą.

 

Anot naujametinius renginius organizuojančių įmonių atstovų, kavinėse ar restoranuose švęsti Naujuosius metus norinčiųjų daugėja. Kai kurių kavinių darbuotojai tvirtina, kad paklausa išaugo kone dvigubai nei pernai.

 

Net viename brangiausių restoranų Vilniuje „Stikliai“ laisvų vietų į Naujametinį pokylį nėra. Kaip teigė „Stiklių“ atstovas, vietas rezervuotis restorane žmonės suskubo prieš gerą mėnesį.