Lietuvos galiūnų čempionato III – jame etape mažeikiškiai broliai pasidalijo 2 ir 3 vietas

Lietuvos galiūnų čempionatas – įpusėjo. Trečiajame etape Birštone prie dalyvių prisijungė praėjusių metų antros vietos nugalėtojas Vytautas Lalas. Vis dėlto, žiūrovai neišvydo stipriausių šalies galiūnų kovos.

Reabilitaciją po alkūnės operacijos tęsiantis stipriausias planetos žmogus Žydrūnas Savickas žada prisijungti finaliniame, penktajame čempionato etape.  Pirmenybių taisyklės leidžia praėjusių metų prizininkams prie dalyvių prisijungti bet kuriame etape. Vienintelis V. Blekaitis varžosi nuo pat pirmojo etapo.

 

Šiose varžybose nedalyvavo ir vienas čempionato favoritų, pirmojo etapo nugalėtojas, antrajame – sidabro medaliu pasipuošęs Saulius Brusokas. Galiūnas prieš savaitę patyrė traumą, tačiau praleidęs trečiąjį etapą – prisijungs ketvirtajame.

 

„Kai būna Saulius – kova pasidaro dar aršesnė ir įdomesnė, bet šiose varžybose buvo ir be jo į ką pažiūrėti“, – kalbėjo V. Blekaitis.

 

Galiūnas turėjo galvoje įtemptą kovą tarp brolių Mariaus ir Vytauto Lalų. Dėl antros vietos kovoję broliai, kuris tą dieną stipresnis išsiaiškino tik paskutinėje rungtyje.

 

„Su broliu visada pasišnekame apie varžybas, apie varžovus. Tačiau, žinoma, esame konkurentai, kiekvienas kovoja dėl pirmos vietos. Galime vienas kitą palaikyti morališkai, bet ne fiziškai“, – neslėpė M. Lalas. Šį kartą stipresnis buvo jaunėlis Marius, vos dviejų taškų persvara išplėšęs antrąją vietą.

 

Įpusėjusias varžybas kuriam laikui sutrikdė lyg iš kibiro prapliupęs lietus. Besibaigiant pritūpimų rungčiai prasivėręs dangus sportininkus suginė į palapinę, kuri gelbėjo tik iš dalies – vanduo užuovėją pavertė didžiule bala.

 

Vis dėlto, neilgai trukus sportininkai tęsė varžybas. Lietus padėjo ar sutrikdė? Į šį klausimą galiūnai neturėjo vieningo atsakymo. „Visai netrukdė, kaip tik lietus atgaivino“, – sakė M. Lalas. Tuo tarpu Dalius Ziminskas buvo kitokios nuomonės: „Lietus labai apsunkino varžybas. Kiekvienas lašas svorio dadeda.“

 

Su kiekvienu etapu dėl stipriausio Lietuvos galiūno titulo varžosi vis mažiau dalyvių. Šį kartą čempionatą turėjo palikti paskutines dvi vietas užėmę Darius Janutis ir Mindaugas Tijūnaitis. Finale susikaus visus keturis etapus įveikę galiūnai.

 

Kartu su Lietuvos galiūnų čempionatu vyko ir tradicinės, dvyliktą kartą organizuotos varžybos „Nemuno galiūnas“. Jose dalyvavo ir svečiai iš Latvijos galiūnai Mareks Leitis ir Zarins Didzis. Jie atitinkamai užėmė devintą ir paskutinę, vienuoliktą vietas. Birštone varžėsi ir jaunieji Lietuvos galiūnai. Stipriausiu tapo antrajame etape iš Lietuvos galiūnų čempionato iškritęs Donatas Daučiūnas, nurungęs šešis varžovus.

 

Lietuvos galiūnų čempionato III etapas (Vieta, sportininkas, taškai)

 

1.    Vidas Blekaitis (47,5);

2.    Marius Lalas (46);

3.    Vytautas Lalas (44);

4.    Vilmantas Bliujus (28,5);

5.    Dalius Ziminskas (23);

6.    Nerijus Liobikas (21);

7.    Donaldas Andrulis (13);

8.    Mindaugas Tijūnaitis (10);

9.    Darius Janutis (3).

 

IV etapas vyks rugpjūčio 6 dieną Visagine. Finalas – rugpjūčio 20 dieną Zarasuose.

 

{balsas2}