Lietuvos rinktinė nugalėjo ispanus!

Pasaulio krepšinio čempionate Turkijoje Lietuvos rinktinė įveikė ir trečiąjį varžovą – pasaulio ir Europos čempionę Ispanijos komandą! Visas rungtynes atsilikinėję, ketvirtajame kėlinyje lietuviai pademonstravo charakterį ir laimėjo rezultatu 76:73. Mažai kas tikėjosi tokios rungtynių baigties, tačiau Lietuvos rinktinė įrodė visam pasauliui, kad jie buvo per anksti nurašyti.

 

 Nerezultatyviai prasidėjusiose rungtynėse į priekį išsiveržė ispanai  ir pirmąjį kėlinį baigė su 11 taškų persvara. Antrajame kėlinyje taip pat dominavo Ispanijos krepšininkai, tačiau šeši iš eilės Lino Kleizos taškai sumažino priešininkų pranašumą iki penkių taškų – 38:33. Ir nors paskutinę ispanų ataką dvitaškiu su pražanga baigė Ricky Rubio, Lietuvos rinktinės situacija po dviejų ketvirčių buvo šiek tiek geresnė – 35:43.

 

Po ilgosios pertraukos ispanai vėl susigrąžino dviženklę persvarą – 45:35 ir lietuvių žaidimas vėl subyrėjo įpusėjus ketvirčiui. Kai aikštelėje pasirodė Martynas Andriuškevičius, Lietuvos rinktinė jau turėjo 18 taškų deficitą, o ispanų žaidimas puolime pradėjo strigti, tačiau tai jiems nesutrukdė kėlinį baigti 11 taškų skirtumu – 64:53.

 

Paskutinį kėlinuką lietuviai pradėjo karingai nusiteikę ir ispanams į krepšį neleido įmesti net 5 minutes. Likus vieno taško skirtumui ispanai pagaliau įmetė į krepšį ir persvėrė rezultatą savo naudai – 66:63, tačiau tolimas Pociaus metimas rezultatą išlygino. Aikštelėje prasidėjo tikra kova.

 

Po M.Gasolio ir J.C.Navarro taškų Ispanijos komanda vėl įsiveržė į priekį, tačiau likus žaisti 1 minutę ir 50 sekundžių M.Kalničio tolimas metimas vėl atstatė pusiausvyrą – 71:71. Iki rungtynių pabaigos likus vos 40 sekundžių L.Kleizos reidas išvedė mūsiškius į priekį – 73:71 ir tada prasidėjo tikra kova, kurią laimėjo Lietuvos rinktinė rezultatu – 76:73.

 

{parasas}