"Žalgiris" sparčiai lipa iš finansinės duobės: atsiskaityta dar su trimis žaidėjais

Krepsinis.net

 

Kauno „Žalgirio” krepšinio klubas padengė paskutinius įsiskolinimus buvusiems žaidėjams. Ūkio banko investicinei grupei (ŪBIG) perėmus legendinės šalies komandos valdymą, klubas atsiskaitė su visais krepšininkais. Įsiskolinimai liko tik tiems žaidėjams, kurie nesutinka tartis ir teisybės bando ieškoti teisme.
„Ne kartą siūlėme įsiskolinimus padengti ir Goranui Jurakui, ir Marko Popovičiui, tačiau jie dėl mums nesuprantamų priežasčių nori kalbėtis tik teisme”, – stebisi naujoji „Žalgirio” vadovybė.

2007 metų rudenį su „Žalgiriu” draugiškai išsiskyręs tuometinis komandos kapitonas amerikietis Tanoka Berdas (Tanoka Beard) klubui didelių pretenzijų nekėlė. Tačiau naujieji „Žalgirio” savininkai tvirtai laikėsi savo įsipareigojimo – atsiskaityti su visais buvusiais komandos krepšininkais.

 

„Lietuvoje praleidau nuostabius penkerius metus. Visada tikėjau, kad legendinis „Žalgiris” sulauks geresnių laikų ir atgausiu tai, ką uždirbau savo prakaitu. Ta diena atėjo”, – džiaugėsi šiemet profesionalo karjerą baigiantis T. Berdas.

 

Atsiskaitoma ir su mažesnį vaidmenį komandoje atlikusiais žaidėjais. Įsipareigojimai vykdomi prieš porą metų komandoje rungtyniavusiems Vaidotui Pečiukui ir Vyteniui Jasikevičiui.

 

„Žalgirio” klubas vykdo mūsų susitarimą. Susėdę, suradome kompromisą, kuris tenkino abi puses”, – sakė pusantrų metų „Žalgiryje” žaidęs V. Pečiukas.

Naujoji „Žalgirio” vadovybė viliasi, kad artimiausiu metu bus rasti kompromisai su 2007-2008 metų sezone komandoje rungtyniavusiais G. Juraku ir M. Popovičiumi.

 

„Žalgirio” vadovybė užtikrina padengsianti įsiskolinimus žaidėjams, kurie yra pagrįsti ir realūs. ŪBIG valdomos komandos vadovai ieškoti kompromisų ragina ne teismuose, o derybų būdu. Buvę komandos legionieriai yra ieškovai teismo procesuose, kurie pradėti, kai „Žalgiris” buvo atsidūręs ties bankroto riba.