Mažeikiškiai turto prievartautojai sulaukė bausmių

Lapkričio 2 dieną Šiaulių apygardos teismas paskelbė nuosprendį trims Mažeikių krašto gyventojams. Devyniolikmetis Ovidijus Šaulys, bendraamžis Martynas Ukanis ir 21-erių metų Gintaras Šukys buvo teisiami už dar 2008 kovo 22 dieną įvykdytą nusikaltimą: turto prievartavimą sunkinančiomis aplinkybėmis.

Nusikaltimo vakarą Mažeikių rajone esančiame Pakalupio kaime nusikaltėliai suspardė keliu einantį nepilnametį, o vėliau užpuolė ir kartu ėjusį jo nepilnametį draugą. Incidentą matė ir vieno iš nukentėjusiųjų motina.

 

Nevaikiškos nusikaltimo aplinkybės

 

Vieną iš aukų užpuolikai įkišo į mašiną, o kitam jaunuoliui liepė sėstis vidun. Nepaisant paklusnumo, vaikinui užpuolikų atakos išvengti nepavyko. Trijulė pavežėjo savo aukas porą kilometrų ir, reikalaudami iš jų pinigų, smarkiai sumušė. Iš vieno paauglio buvo reikalaujama  6 tūkstančių litų, iš kito 4 tūkstančių litų.

 

Nusikaltimas tas pats  – bausmės skirtingos

 

Kaltinamieji, savo kaltes pripažinę tik iš dalies, bausmių neišvengė. G. Šukys, vienintelis iš nusikaltimo metu buvęs pilnametis, susilaukė griežčiausios bausmės – vieneri metai ir šeši mėnesiai nelaisvės, O. Šauliui – skirta trejų metų laisvės atėmimo bausmė, M. Ukaniui – dveji metai nelaisvės. O. Šauliui ir  M. Ukaniui bausmės vykdymas atidėtas.

 

Viešieji darbai visuomenės labui

 

O. Šauliui teismas taip pat priteisė neatlygintinų 30 valandų darbų visuomenės labui, kurie turės būti atlikti sveikatos priežiūros, globos ar rūpybos įstaigose.

 

Laisvėje palikti turto prievartautojai privalės būti namuose nuo 22 valandos iki 6 valandos ryto.

 

{parasas}