Vasaros atostogoms alternatyva – Aplikacijų inovacijų stovykla!

Mobilieji telefonai tobulėja ir teikia naujų galimybių. Internetas ir programos iš kompiuterių persikelia į mobiliuosius telefonus.

Praėjusiais metais buvo parsisiųsta 7 mlrd. programėlių, o po trejų metų šis skaičius pasieks 50 mlrd. Prognozuojama, kad po trejų metų pajamos, gautos iš mobiliųjų programėlių aplenks muzikos industriją, o šių metų pabaigoje mobiliųjų telefonų vartotojų bus 5 mlrd. („GetJar“ duomenys).

 

Remdamiesi šiais įspūdingais skaičiais, įkvėpti mobiliųjų telekomunikacijų bendrovės „Omnitel“ organizuotos bei pasisekimo sulaukusios programėlių dirbtuvių idėjos ir tikėdami paprastumu, bendruomeniškumo galia, kompanija SIR EU, UAB bei portalas uzdarbis.lt su rėmėjų pagalba skelbia konkursą – VASAROS PROGRAMĖLIŲ INOVACIJŲ STOVYKLA.

 

Konkurso laimėtojai bus apdovanoti mobiliaisiais telefonais, piniginiais prizais bei žaidimų kompiuteriais.

 

„Konkurso tikslas – suteikti jaunimui galimybę laimėti vertingų prizų bei būti pastebėtiems. Taip pat tikime, jog šiuo konkursu skatinsim jaunimo verslumą Lietuvoje bei padėsim pritraukt investuotojus. Siekiame, jog būtų sukurtos bent 5 programėlės. Remiantis pateiktomis idėjomis, bus galimybė sukurti programėlę, o taip pat pasiūlyti savo idėjų ir jas įgyvendinti. Šios stovyklos išskirtinis bruožas – virtualus formatas. T.y,  programėlę kiekvienas galės kurti jam patogiu metu ir patogioje vietoje, tačiau būtina sąlyga – komandinis darbas, kurią turės sudaryti ne mažiau kaip 2 žmonės. Manome, kad šios stovyklos metu pristatytos idėjos ir sukurtos naujos programėlės bus vertingos inovacijos ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Jos bus patalpintos į programėlių parduotuves, todėl kiekvienas norintis turės galimybę jas parsisiųsti į savo telefoną. Laukiami entuziastingi ir idėjų kupini žmonės, aktyviai besidomintys informacinių technologijų naujovėmis“, –  sako SIR EU, UAB projektų vadovė Miglė Kaltenytė.

 

Pristatome keletą programėlių stovyklos idėjų.

 

Informatyvi programėlė „World places“. Tai kelionėms skirta programėlė, kurioje vartotojas ras visų šalių įdomiausias lankytinas vietas. Programėlė padės aplankyti kuo daugiau įžymių bei įdomių vietų priklausomai nuo vartotojo galimybių – biudžeto bei kelionės trukmės.

 

Pramoginė programėlė „Pigmen“. Koks tavo vyras kiaulė? Jis gali būti mielas kiauliukas arba riebus bjaurus paršas. Gali patalpinti savo vyrą į kiaulių fermą, nubausti ar treniruoti. Tai smagi programėlė skirta moterims, kurios tikslas – patalpinti savo vyrą į „kiaulių gardelį“ ir jį auginti, o taip pat gardeliu pasidalinti su draugėmis ar parodyti Facebook‘e.

 

Edukacinis žaidimas vaikams „Vaco – Paco ABC“. Programėlės tikslas – supažindinti vaikus su lietuvių kalbos abėcėle, išmokyti susieti girdimą garsą su matomu raidės simboliu bei išmokyti rašyti raides. Programėlė bus naudinga tėvams, turintiems mažų vaikų, norintiems juos išmokyti raidžių.

 

Programėles vertins speciali komisija, kurios nariai – Omnitel, Nokia, Microsoft, ELDES, Venture.lt, uzdarbis.lt, SIR EU, atstovai.

 

Visi, norintys dalyvauti šiame konkurse, gali registruotis internete, adresu http://uzdarbis.lt/programeliu-konkursas/.

 

{parasas}