Kačių savininkai – protingesni

Nuo seno manyta, jog katės protingesnės nei šunys. Atrodo, kad ta pati taisyklė galioja ir jų savininkams. Kates auginantys žmonės dažniau įgyja universitetinį išsilavinimą, rodo gyvūnėlių savininkų mokslinis tyrimas.

Bristolio universiteto mokslininkų teigimu, jog didesni kačių savininkų protiniai gebėjimai greičiausiai nesusiję su tuo, kad jie nuolat bendrauja su šiais gudriais ir savanaudžiais gyvūnais, rašo telegraph.co.uk.

 

Greičiau labiau išsilavinę žmonės dažniausiai daugiau laiko praleidžia darbe, tad augintinį jie renkasi pagal savo gyvenimo būdą. Kitaip nei šunų, kačių nereikia vedžioti, joms ne tokia būtina žmogaus kompanija.

Tyrimą atlikusi mokslininkė Jane Murray teigė:

„Mes nemanome, kad tai susiję su pajamomis. Tai vienas iš kintamųjų, kurį vertinome, ir jis nebuvo svarbus. Katėms reikia skirti mažiau laiko nei šunims, todėl šiuos gyvūnus dažniau renkasi išsilavinę žmonės, kurie ilgai dirba ir ilgiau užtrunka po darbo važiuodami namo“.

 

Mokslinį laipsnį turinčiųjų namuose tikimybė sutikti katę yra 1,36 karto didesnė nei kituose. Tuo metu šunys dažniau auga namuose, kur gyvena universitete nesimokę žmonės.

 

Tyrimas, paskelbtas žurnale „Veterinary Record“, taip pat atskleidė, jog kates dažniau augina vyresnio amžiaus moterys. Kačių ir šunų augintojai dažniau nei kiti gyventojai gyvena kaimiškose vietovėse, namuose su sodu. Populiarų mitą apie kačių sumanumą paneigė praėjusiais metais pasirodęs tyrimas, parodęs, jog katėms blogiau sekėsi atlikti protavimo užduotis nei šunims.