Kuris automobilis taps Metų Automobiliu?

Kasmet renkamos ne tik gražiausios pasaulio merginos, bet ir automobiliai. Štai tarptautinio konkurso „World Car of the Year“ organizatoriai paskelbė dešimt automobilių finalistų. Nugalėtojas bus paskelbtas balandį Niujorke vyksiančioje automobilių parodoje, rašo autobild.lt.

Iš 31 modelio į finalą pateko šie: „Audi Q5“, „BMW X1“, „Chevrolet Cruze“, „Kia Soul“, „Mazda 3“, „Mercedes-Benz E-Class“, „Opel (Vauxhall) Insignia“, „Porsche Panamera“, „Toyota Prius“ ir „Volkswagen Polo“. Pastarasis praėjusių metų lapkritį jau gavo geriausio Europos automobilio titulą.

 

Tuo pačiu buvo paskelbti ir kitos kategorijos finalistai. Tapti „Pasaulio sportiniu Metų automobiliu“ pretenduoja „Aston Martin V12 Vantage“, „Audi R8 V10“, „Audi TT RS“, „BMW Z4“, „Ferrari California“, „Jaguar XFR“, „Lotus Evora“, „Mercedes-Benz E 63 AMG“, „Nissan 370Z“, „Porsche 911 GT3“ ir „Porsche Boxster/Cayman“.

 

Į geriausio „žaliojo“ automobilio vardą šiais metais pretenduoja „Ford Fusion Hybrid“, „Honda Insight“, „Mercedes-Benz S400 Hybrid“, „Toyota Prius“ ir „Volkswagen“ serijos BlueMotion modeliai – „Golf“, „Passat“, „Polo“.

 

Komisija rinks ir „Geriausio dizaino“ modelį. Šioje kategorijoje už pirmą vietą rungsis „Chevrolet Camaro“, „Citroen C3 Picasso“, „Kia Soul“ ir „Toyota Prius“.

Nugalėtojus balandį Niujorke vyksiančioje automobilių parodoje paskelbs komisija, kurią sudaro 45 įvairių šalių žurnalistai, rašantys apie automobilius. Praėjusiais metais „Pasaulio Metų automobiliu“ išrinktas „VW Golf VI“, o 2008 metais – hečbekas „Mazda 2“.