Neleiskite plaukų džiovintuvui sunaikinti Jūsų plaukų

Plaukų džiovintuvas gali tapti ir priešu, ir draugu Jūsų plaukams. Dauguma moterų, džiovindamos plaukus, naudoja plaukų džiovintuvą, tačiau ne visos žino, kaip juo naudotis teisingai. Kaip, kodėl? Jei savo plaukus džiovinate pernelyg „agresyviai“, ne už ilgo imsite pastebėti sunaikintus plaukų galiukus bei pasigesite prarasto plaukų spindesio. Jokia patraukli moteris to nenori, tiesa? Pradėkime nuo pradžių.

Labai svarbu, kaip elgiatės su savo plaukais po plovimo

    * Tam, kad džiovinimo metu plaukai būtų lankstūs, Jums derėtų plaukus paruošti, naudojant gerą šampūną bei kondicionierių. Jei Jūsų plaukai riebaluojasi, kondicionierių tepkite tik ant plaukų galiukų, o ne per visą plaukų ilgį.

    * Išskalavę, nusausinkite plaukus rankšluosčiu. Jei Jūsų plaukai labai ploni arba pažeisti, apipurkškite juos plaukų apimtį didinančia priemone. Jei didžiuojatės gražiomis garbanomis, sutepkite jas nedideliu kiekiu plaukų vaško ar gelio, tačiau būkite atsargūs – labai lengva persistengti, o tuo atveju rezultatas bus riebaluoti plaukai. Jei Jūsų plaukai itin stori ir norite išgauti „afro“ šukuoseną, naudokite silikoninį serumą.

Džiovinimas – po to

Prieš pradėdama džiovinti savo galvos puošmeną, pirma perbraukite plaukus plačiadantėmis, retomis šukomis. Tam, kad iš plaukų pašalintumėte 95% vandens, užtenka plaukus džiovinti vos tris minutes, įjungus silpniausią plaukų džiovintuvo programą.

Banguoti, garbanoti bei pažeisti plaukai turi išlikti drėgni iki galutinio džiovinimo. Suriškite plaukų kuokštą viršugalvyje. Jei turite itin storus plaukus, suriškite dar vieną po pirmuoju.

Naudokite tinkamus šepečius ir įsigykite naują plaukų džiovintuvą!

    * Tik po pirminio džiovinimo imkitės džiovinti apatinius plaukų sluoksnius, kuriuos džiovinti bus lengviausia, naudojantis dideliu apvaliu šepečiu. Nukreipkite šilto oro srovę žemyn pro šepetį ir vyniokite plaukus ant šepečio aukšyn, link viršugalvio.

    * Palaipsniui kartokite šiuos judesius kiekvienam ant viršugalvio surištam kuokštui.

Be to, kad žinosite, kaip plaukus džiovinti taisyklingai, nepakenks įsigyti ir technologiškai naujausią plaukų džiovintuvą, siūlomą dabartinėje rinkoje. Naujesni modeliai turi juslinę technologiją, kuri kontroliuoja drėgmės lygį plaukuose bei reguliuoja, kad plaukai per daug neįkaistų ir tokiu būdu nebūtų pažeisti.

 

{parasas}