Savaitgalį grįš ruduo ir žiema

Savaitgalį pavasariškais orais neteks pasidžiaugti. Jie labiau primins rudenį, o gal ir žiemą. Jau penktadienį sulauksime kritulių.

Šlapdribą kai kur keis sniegas. Stiprės vėjas. Šiaurės vakarų vėjo gūsiai pasieks 15–20 m/s, o prie jūros 23–25 m/s.

Naktį termometrai rodys apie nulį. Dieną orai nežymiai pagerės. Šiek tiek susilpnės vėjas. Tačiau kritulių neišvengsime. Oro temperatūra taip pat nepradžiugins. Įdienojus sušils vos iki 3–8 laipsnių šilumos.

Šeštadienį Lietuvos orus vis dar lems aktyvus žemo atmosferos slėgio frontas.

Gūsingas šiaurės vakarų vėjas į mūsų šalį neš žvarbius orus. Naktį protarpiais kris krituliai, daugiausia šlapdriba. Rytinėje šalies dalyje šlapdribą bandys keisti sniegas. Tad vėl kai kur gali susidaryti laikina sniego danga.

 

Be to, sningant ir pučiant stipriam vėjui vietomis galimos ir silpnos pūgos. Drėgnesni orai numatomi tik prie jūros, nes čia dažniau lynos. Bus vėjuota, o Baltijos jūroje įsismarkaus audra, nes vakarų, šiaurės vakarų vėjo gūsiai pajūryje sieks 18–20 m/s.

 

Temperatūra bus neaukšta. Naktį daugelyje rajonų ji išliks teigiama – 0–3 laipsniai šilumos. Tik rytinėje šalies pusėje vietomis galima tikėtis ir 1–2 laipsnių šalčio. Dieną teks tenkintis vos 2–7 laipsnių šiluma.

 

Nelabai džiaugsimės ir sekmadienio orais. Vėjas truputį nurims. Gūsiai iki 15–18 m/s papūs tik kai kuriose vietovėse. Kritulių irgi bus mažiau. Jie labiau tikėtini Aukštaitijoje ir Dzūkijoje. Naktį tarp debesų atsiras pragiedrulių. Todėl temperatūra lėtai kris. Ryte ji svyruos nuo 2 laipsnių šilumos iki 3 laipsnių šalčio. Dieną, nors retkarčiais ir pasirodys saulė, šiltesni drabužiai tikrai pravers.

 

Aukščiausia temperatūra pasieks vos 3–8 laipsnius šilumos.

 

Pirmąją naujos savaitės dieną mūsų šalį pasieks debesų juosta. Pradės lynoti. Naktį temperatūra pasvyravusi apie 0, dieną bandys pradžiuginti malonesne 7–12 laipsnių šiluma. Tik nuo Baltijos slenkanti vėsa pajūryje neleis temperatūrai pakilti aukščiau 4–6 laipsnių šilumos.

 

Antradienį, trečiadienį taip pat dažnai palis ir bus nešilta. O štai antroje savaitės pusėje vėjas dažniau kryps iš pietų ir bandys atnešti malonesnius, šiltesnius orus.

 

{alfa2}