Rekomenduojamos išleistuvių šukuosenos

Gimtasis Rokiškis

 

Ką abiturientams pataria plaukų stilistai? Kirpėja, „Auksinių žirklių“ savininkė Silvija Maksvytienė sakė, jog pirmiausia plaukai turi būti švarūs, gražūs, išpuoselėti. Šukuosenas ji siūlo jaunatviškas, lengvas, jokiu būdu ne tokias, kokiomis piršlienės į vestuves eina. S.Maksvytienė sakė, jog dabar madingi įvairūs pynimai, garbanos, padaryti jas galima ir žnyplėm, ir suktukais, ir difuzoriaus pagalba. Namuose eksperimentuoti prieš išleistuves nepatartina, tai turėtų būti kokybiška, meistro daryta šukuosena.

 

Plaukų stilių būtina derinti prie aprangos. Nederės, sakė specialistė, jei  šukuosena bus romantiška, o suknelė ar kostiumėlis – griežto stiliaus.  Išleistuvėms kirpėja siūlo ir paprastą kuklų kuodelį, o makiažą – taip pat neiššaukiantį, juk vasara.

 

Abiturientę išleistuvėse S.Maksvytienė įsivaizduoja  lengvom garbanom, pavyzdžiui,  Merilyn Monro stiliaus šukuosena. Šventiškumo suteiktų graži sagė  ar kitas plaukų aksesuaras, kurių pasirinkimas šiandien įvairiose parduotuvėse –  įvairiam skoniui.  S.Maksvytienė nesiūlo šventei  dažyti plaukų, jei jie nebuvo dažyti.

 

„Jos jaunos, aš – už natūralų grožį“, – sakė kirpėja. Norinčioms ekstravagancijos ji siūlo oranžines, rožines, mėlynas sruogas plaukuose, kuodą šone, tvarkingai netvarkingas šukuosenas… Tačiau ir drabužis prie tokio stiliaus turėtų būti pasirinktas atitinkamas.

 

Vaikinų plaukai, pasak specialistės, pagal dabartines mados tendencijas ilgėja. Svarbiausia jiems – geras kirpimas.