Gražios odos valgiaraštis

Valstietis.lt

 Nepaneigsi, jog graži oda yra sveika oda. Tad nenorėdami turėti įvairių su oda susijusių problemų turime ją kruopščiai prižiūrėti
Visų pirma reikia tinkamai maitintis, dažnai būti gryname ore, gerai išsimiegoti bei kiek įmanoma vengti stresinių situacijų. Tam, kad išsaugotumėte savo odą spindinčią, sveiką, švelnią ir švarią, pateikiame kelis svarbiausius mitybos principus.

 

– Gerkite kuo daugiau skysčių. Rekomenduojama išgerti mažiausiai po 8 stiklines kasdien. Į vandenį įmestas citrinos griežinėlis dar labiau atgaivins.

– Valgykite dažnai, bet nedidelėmis porcijomis. Siūloma valgyti 4 kartus per dieną.

– Pirmenybę teikite vaisiams ir daržovėms. Pasistenkite į savo valgiaraštį įtraukti įvairiausių jų spalvų.

– 3 kartus per savaitę valgykite jūros gėrybių. Atminkite, jog žuvyje yra specifinių riebiųjų rūgščių, kurios papildomai aprūpina odą maistinėmis medžiagomis.

– Įsitikinkite, jog valgiaraštyje 20 – 30 proc. visų riebalų yra augalinės kilmės. Tai gali būti avokadų, alyvų, linų, kviečių ar linų sėmenų aliejus. Jis padeda išvengti odos sausėjimo.

– Valgykite įvairių grūdinių kultūrų (pav.avižų, kviečių), nes jos yra nepakeičiamas odai būtinų omega riebiųjų rūgščių šaltinis.

– Venkite riebalų gausaus maisto: bulvių traškučių, kepinių ar šokolado.

– Aprūpinkite savo organizmą pakankamu vitaminų kiekiu. Pavyzdžiui, odai ypač reikia vitamino A, kurio gausu oranžinėse (morkose, moliūguose, aguročiuose) ir tamsiai žaliose (kopūstuose, brokoliuose, špinatuose) daržovėse ar vaisiuose. Labai svarbus odai yra ir vitaminas E, kurio yra daug migdoluose ar lazdynų riešutuose.

– Nepiktnaudžiaukite alkoholiniais gėrimais ir nerūkykite.