Maisto produktai, kurie padės įdegti be saulės
Oda gali sveikai parusvėti ne nuo saulės vonių ar tepalų, bet nuo tinkamo maisto – ir tai ne liaudies išmintis, o tyrimais įrodyta tiesa.
Britų mokslininkų atlikta studija aptiko, kad žmonės, valgę daugiausiai karotino turinčių vaisių ir daržovių, įgijo auksinę odos spalvą, apklaustųjų įvertintą kaip atrodančią sveikiau nei įdegis nuo saulės.
Odai naudingas maistas yra kupinas antioksidantų, žinomų kaip karotenoidai (beta karotenas špinatuose, alfa karotenas morkose, likopenas pomidoruose), kurie ne tik palaiko gerą regėjimą, stiprina imuninę sistemą, bet ilgainiui sukuria ir įdegusios odos įspūdį.
Kai valgoma daug tokių produktų kaip morkos ar slyvos, daugelis perteklinių karotenoidų kaupiama riebaluose po pat oda, kur jų pigmentai „ima matytis ir odai suteikia sveiką švytėjimą, kuris primena įdegį“. Be to, karotenoidai stabdo odos raukšlėjimąsi naikindami laisvuosius radikalus, kurie kenkia odai daug laiko leidžiant saulėje.
Kaitinimasis saulėje – didelė kaina už kiek geresnę odos spalvą. Tačiau karotenoidų kupino maisto valgymas ją gali suteikti nepridėdamas raukšlių. Tačiau tokiam „įdegiui“ reikia kantrybės – auksinį spindesį odai suteikia maždaug du mėnesius trunkantis valgiaraščio pakeitimas. Ir poros morkų kasdien nepakaks. Specialistai rekomenduoja per dieną suvalgyti bent po penkias porcijas atitinkamų vaisių bei daržovių.
Pavyzdžiui, viena porcija yra dvi slyvos, pomidoras arba dvi-trys morkos. Penkias porcijas vaisių ir daržovių rekomenduojama suvalgyti ir įprastose sveikos mitybos taisyklėse.
{diena2}