Vyro neištikimybę išduoda veidas

Pasirodo, neištikimą vyrą galima atpažinti pagal kai kuriuos jo veido bruožus. Prie tokios išvados priėjo Mičigano universiteto (JAV) mokslininkai atlikę tyrimą, kuriame dalyvavo 854 , 18-28 metų vyrai ir moterys.

Merginoms buvo pasiūlyta išsirinkti tarp vyrų potencialius partnerius remiantis tik vizualinėmis charakteristikomis, o taip pat ir tuos asmenis, su kuriais nenorėtų užmegzti rimtų santykių.

Gauti duomenys ir atlikta jų analizė parodė, kad eksperimento dalyvės trumpalaikiams intymiems ryšiams renkasi vyrus su labiau vyriškais veido bruožais.

Vyriškų bruožų vyrai linkę turėti intymių santykių su įvairiomis moterimis

O šeimos gyvenimui jos išsirinko ramių ir švelnių veido bruožų vyrus, labiau primenančius moteriškus. Moterys sakė, kad „tikro“ vyro bruožai: aštri pasmakrė, išsišovę skruostikauliai, stambi nosis, duobutė pasmakrėje ir dar kai kurie kiti požymiai liudija, kad jis linkęs turėti intymių santykių su įvairiomis moterimis, kad yra grubūs, net agresyvūs. Taip pat dažniau konfliktuoja ir net panaudoja jėgą. O švelnių veido bruožų vyrai – patikimi ir geri šeimos vyrai, labiau rūpinasi vaikais, emociškai palaiko savo „antrą pusę“ sunkiais gyvenimo momentais.

Neištikimybė susijusi su testosterono lygmeniu kraujyje

Be to, eksperimento dalyvės sakė, kad tokie vyrai net nejausdami moteriai gilių jausmų, būna švelnūs ir dėmesingi. Todėl dauguma iš jų ir teikia pirmenybę būtent tokiems vyrams. O vyriškų veido bruožų vyrai moterims asocijuojasi su grubumu, jėga, prievarta ir neištikimybe. „Vyriškų veido bruožų vyrai paprastai turi padidintą testosterono lygmenį kraujyje.

 

Todėl jie yra seksualiai aktyvesni nei švelnių veido bruožų vyrai, – sakė tyrimo vadovas Danielis Krugeris. – Be to, labiau moteriško veido vyrui būdingas gailestis, užuojauta, gerumas ir jie paprastai stengiasi, kad santykiai būtų ilgalaikiai.“

 

{alfa2}