Universalus rankšluostis neleis sumaišyti veido ir kojų sričių

Naudojant tokį rankšluostį, žmogus nesupainios, kuria rankšluosčio dalimi, kurią kūno vietą reikia valyti.

Itin didelę švarą mėgstantiems amerikiečių dizaineris Adamas Rossas sukūrė sprendimą – „Tikrai švarų rankšluostį“.

Niujorke gyvenantis menininkas sukūrė rankšluostį, ant kurio yra pavaizduota universali žmogaus figūra, kokiomis dažniausiai ženklinami viešieji tualetai.

 

Apvalus figūros galvos apskritimas yra pažymėtas viename iš rankšluosčio galų, tad, rankšluostį pasiėmęs žmogus gali lengvai susiorientuoti, kuria jo dalimi valytis veidą.

 

Lygiai taip pat yra ir su kojomis. Viename iš jo galų yra nupieštos kojos. Būtent šia dalimi ir reikia valytis kojas.

 

Dizaineris pasakoja, kad idėja sukurti tokį rankšluostį kilo po asmeninių patirčių.

 

„Vieną rytą mano mergina duše netyčia pasinaudojo mano rankšluosčiu. Kai ji suprato, ką padarė, ji nuoširdžiai pasišlykštėjusi išėjo iš dušo ir paklausė manęs, ką aš valiau su šituo daiktu. Nežinojau ką jai atsakyti. Nuo tada ir supratau, kad šiai problemai reikia sprendimo“, – pasakojo A. Rossas.

 

Dauguma vonios rankšluosčių iš visų pusių atrodo vienodai. Dėl to jais besinaudojantys žmonės, kiekvieną kartą turi spręsti dilemą: kuris rankšluosčio šonas buvo naudotas valyti veidui praėjusį kartą, o kuriuo buvo šluostomas likęs kūnas.

 

Toks rankšluostis yra puiki išeitis tiems, kurie nenori skalbti daug skirtingoms kūno vietoms skirtų rankšluosčių. Taip yra sutaupomas vanduo, energija bei pinigai.

 

Nors iš pirmo žvilgsnio tokia idėja daugeliui gali pasirodyti per daug paprasta ir kvailoka, tačiau A. Rossas tvirtina siekęs sukurti praktišką, aukštos kokybės vonios rankšluostį, kurį būtų galima naudoti daug kartų.

 

Rankšluosčiui panaudotos geros medžiagos, žmogaus figūros kontūrai niekada neišbluks, nes yra ne atspausdinti, bet išausti.

 

Šiuo metu tokio rankšluosčio kaina internete siekia apie 19 dolerių (apie 46 litus).

 

{diena2}