Sukčiai nusitaikė į vairuotojus

Klaipėdiečiai susidūrė su dar vienu sukčių būdu pelnytis svetima sąskaita. Šį kartą nusikaltėliai nusitaikė į automobilių savininkus.

Klaipėdietis Giedrius sulaukė netikėto skambučio. Kažkoks vyras tikino, kad jo automobilis nufotografuotas stovintis neįgaliesiems skirtoje vietoje Debreceno gatvėje. Pašnekovas tikino esąs policininkas.

 

Giedrius neabejodamas žino, kad neįgaliesiems skirtos automobilių statymo vietos Debreceno gatvėje yra tik prie parduotuvės. Tačiau šioje vietoje niekada nestoja, tad pažeidimo tikrai negalėjo padaryti.

 

Menamas policininkas bandė aiškinti, kad Giedriui gresia 300 litų bauda, tačiau jam sudaroma galimybė nemalonumų išvengti tiesiai pareigūnui sumokėjus 200 litų.

 

Kadangi buvo įsitikinęs, kad pažeidimo nepadarė, klaipėdietis nesutriko ir vis aktyviau kalbino menamą policininką. Remiamas klausimų pašnekovas pats sutriko ir išjungė telefoną.

 

Gali būti, kad sukčiai minės, jog vairuotojas automobilį paliko ne tik neįgaliųjų vietoje, bet ir ant šaligatvio ar draudžiamoje vietoje.

 

Pareigūnai dėl panašių pažeidimų automobilių savininkams neskambina ir asmeniškai sumokėti baudos nereikalauja. Apie tai pažeidėjas informuojamas laišku ir privalo sumokėti į nurodytą banko sąskaitą.

 

{diena2}