Ar tavo automobilio spalva populiari?

Automobilių pasiūla didelė: vieni jų tamsių spalvų, kiti – ryškiaspalviai. Tačiau iš atliktos apklausos duomenų matyti, kad  lietuviai nelinkę važinėti ryškiais ar nestandartinių spalvų automobiliais.

Pirkėjus labiausiai domina tamsių spalvų automobiliai

Iš autotransporto skelbimų portalo Autogidas.lt atliktos apklausos rezultatų matyti, kad dauguma pirkėjų pirmenybę teiktų juodos, pilkos, sidabro arba mėlynos (iš viso beveik 60 proc. respondentų) spalvos automobiliams.

Kitų tamsesnių spalvų – žalios, rudos – automobiliai ne tokie populiarūs: juos rinktųsi kas dešimtas respondentas.

 

Ryškesnių ar šviesesnių spalvų automobiliai taip pat nelabai domina pirkėjus. Raudonu ar baltu automobiliu norėtų važinėti vidutiniškai po 6 proc. apklausoje dalyvavusių asmenų, nestandartinė automobilio spalva, pavyzdžiui, ryškiai rožinė, tiktų vos keliems proc. pirkėjų. Nepatraukliausi geltoni automobiliai.

 

Nors kai kurie automobilių pirkėjai tiksliai žino, kokios spalvos transporto priemonė jiems tiktų, apie 15 proc. respondentų teigia, kad jiems spalva visai nesvarbi.

 

Rinkoje siūloma daugiausia juodų ir sidabro spalvos automobilių

 

Statistika rodo, kad šiuo metu parduodama daugiausia juodos ir sidabro spalvos automobilių – jie sudaro atitinkamai 22 ir 18 proc. visų parduodamų automobilių. Vadinasi, juodi ir sidabro spalvos automobiliai sudaro beveik pusę pasiūlos.

 

Taip pat nemažai mėlynos (11 proc.), pilkos (9 proc.), žalios (6 proc.) ir raudonos (6 proc.) spalvos automobilių. Šiuo metu rinkoje mažiausiai siūloma oranžinių, geltonų ir violetinių automobilių.

 

{diena2}