Telšiuose rengiamas Lietuvos orientavimosi sporto slidėmis čempionatas

Savaitgalį, kovo 6-7 dienomis Telšiuose, Kęstaičių miške rinksis patys geriausi orientavimosi sporto slidėmis sportininkai. Jie, net dviejuose trasose varžysis dėl geriausio sportininko ar stipriausio klubo vardo.

Telšiuose Lietuvos orientavimosi sporto slidėmis čempionatas rengiamas pirmą kartą. Jo organizavimą Lietuvos orientavimosi sporto federacijos rengtame konkurse laimėjo Telšių rajono orientavimosi sporto klubas „Telšiai” dar praėjusiais metais šventęs penkių metų gyvavimo sukaktį.

Sportininkai varžysis devyniose amžiaus grupėse ilgojoje trasoje ir šešiose amžiaus grupėse estafečių varžybose.

Varžybų žiūrovams idealiai parinkta vietovė. Nuo kalno, kuris bus skirtas žiūrovams, atsivers visų sporto varžybų stebėjimo galimybės. Čempionatui trasas miške mina ir pravažiavimus slidėmis planuoja, jau ne kartą Latvijoje čempionatus organizuojantis, bei keletą Europos bei Pasaulio čempionatų organizatorius latvis Janis Gaidelis. Jo indėlis Lietuvos orientavimosi sporte ne tik aukštesnis varžybų lygis, bet ir pamokos varžybų organizatoriams Lietuvoje.

Daugiau informacijos rasite klubo „Telšiai” internetinėje svetainėje www.osk.telsiai.info arba paskambinę telefonu  8 699 74343.

 

{parasas}