Mes tik trupė „VISAVI“

Kiekviena  spektaklio premjera kupina atradimų ir praradimų. Po premjeros  rauda  siela ir širdis,  nes privalau atplėšti dalelytę savojo, artimo ir susigyvento… Šįkart jų trys.

 

Spektaklis, pagal V.Hugo dramą „Vargdieniai“, –  paskutinė premjera (2011-03-31 d.) Mažeikių scenoje aktoriams: Kristinai Rimolaitytei (smuklininko dukra Azelma),  Eglei Majauskaitei (smuklininko dukra Epnina) ir Mariui Samavičiui, kuris paskutinį kartą suvaidino sūnų Rodžerio W. S. Maugham komedijoje „Teatras“.

 

Jų baigimo diplomuose įrašyta, kad  išklausytas aktorinio meistriškumo, sceninės kalbos ir sceninio judesio kursas. Jie abiturientai, kuriems sceninis jaudulys – menkutis išbandymas prieš artėjančius abitūros egzaminus.

 

Yra sakoma: vaidmenų nepasirinksi, jie išsirenka.

 

Tikėjimas, meilė ir laukimas – vertybės, kuriomis vadovaujasi mėgėjų teatro trupės „VISAVI“ aktoriai. Atsakomybė prieš kitus, bendras komandinis darbas, siekiai – svarbūs mūsų trupės aktoriams.

 

Žinomi Lietuvos  režisieriai vertina mažeikiškius už sceninę estetiką, tobulą elgsenos manierą ir begalinį norą viską atiduoti publikai. Žiūrovas taip pat tai vertina ir priima, bet būna, kad ir atmeta. Pripažinkime, mes skirtingi ir mūsų regos laukas platesnis arba siauresnis.

 

Citata iš R. Bacho dramos „ŽUVĖDRA“ spektaklio:

 

– Netikėk tuo, ką mato tavo akys. Viskas, ką jos fiksuoja, ribota. Į viską žiūrėk per savo supratimo prizmę, įsisąmonink tai, ką jau sužinojai, ir tau bus aišku, kuriuo keliu skristi.

 

– Tau reikia ir toliau ieškoti savęs. Savo tikrojo, visa galinčiojo… „Aš“.

 

Teatro ir muzikos pasaulis yra platus ir išraiškingas, laikas jame sustoja vien prisilietus, tačiau nuovokos praradimas neskaudina ir nežeidžia, jis suteikią džiaugsmą. (D.Gedvilienė)

 

Pastaruoju metu į teatro trupę atėjo subrendusios aktorės, turinčios gyvenimo patirties. Vaidutė Jakutienė, Irma Tarvainienė, Dalia Grudikienė – tai aktorės, švęsiančios antrą , bet ne paskutinę spektaklio premjerą. Tai žavingos ir drąsios asmenybės, kurios  naujai  atsiskleidžia teatro scenoje. Pažįstami ir artimieji žavisi jomis, džiūgauja kartu ir tai neįkainuojamos akimirkos, nes tavo svajones, norus supranta tau svarbūs žmonės.

 

Džiugu, kad į spektaklio, pagal V.  Hugo dramą „ Vargdieniai“,  premjerą atvyko buvusios teatro trupės aktorės Erika Tarvainytė ir Dovilė Bingelytė. Jos atskubėjo iš Londono, kad pamatytų savo kolegų darbus.

 

 

Kas mus visus sieja?

 

Mus vienija bendras noras ir kiekvieno mūsų asmeninis pasitenkinimas rezultatu. Neneigiu, kad repeticijų metu būna visko (čia gali ir turi suveikti kiekvieno skaitytojo fantazija): sunkus darbas ir susiklausymas, o spektaklio metu – atsakomybė. Tai ir yra euforija, kurią patirti gali tik scenoje stovintys aktoriai. Džiaugsmo ir atlikto skrydžio naštos nusimetimas išsilieja į šauksmą, šūksnį ir tai yra didžioji iškrova, kuri būtina mums. Ašaros akyse, širdies virpulys ir nenusakomas jaudulys, tikrąja ta žodžio prasme –  džiaugsmas.

 

Mėgėjų teatro trupės „VISAVI“ senbuviai: Dovydas Banevičius,  Darius Urbonas, Simona Savickaitė, Karolis Poderys, Viktoras Jakimavičius, Vytautas Motuzas, Edita Sadauskienė, Vaidas Andrijaitis – tai aktorių komanda, kuri žino, kad aktoriui niekada nebūna lengva, o atrodo viskas taip paprastai ir lengvai pasiekiama.

 

Manau, trupės naujokams taip atrodė iki tol, kol prasidėjo kasdienės, alinančios ir sunkios repeticijos. Trupės naujokai: Evelina Rimolaitytė, Darija Jonkutė, Gabija Dmbrauskaitė, Vaida Budžytė, Eglė Budžytė, Viktoras Butkevičius, Kotryna Tallat-Kelpšaitė, Linas Budrys. Aktorių amžius nuo 11 iki 45 metų ir tai ne riba.  Visi jie labai talentingi, muzikalūs, ambicingi ir tikri teatro,  scenos fanatikai.

 

Spektaklių afišose puikuojasi ne tik aktorių pavardės, bet ir kitų specialistų, be kurių negalėtume sukurti to grožio ir taip norimo, bet nepasiekiamo tobulumo. Muzikinės dalies konsultantas Raimondas Rozenbergas, garso režisieriai Vaclovas Mikutis ir Žygimantas Gedvila, šviesos režisierius Gintaras Mikutis – tai tie žinomi, bet nematomi žmonės, kuriems aktorių vardu sakome ačiū. Dėkojame ir kultūros centro darbuotojams.

 

Pastaruoju metu teatro trupės „VISAVI“ aktoriai spektaklį sukurtą, pagal W.S. Maugham komediją „TEATRAS“,  rodė Seinų-Punsko (Lenkija), Rietavo, Kretingos žiūrovams, kurie liko  sužavėti aktorių  meistriškumu, estetika ir talentu.

 

Teatro Mažeikiuose nėra, yra tik jo gerbėjai  ir Lietuviškos teatro mokyklos puoselėtojai.

 

Straipsnio autorė Daiva Gedvilienė

 

{parasas}