Su visa šeima į Daivos Pamaivos gimtadienio šventę!

Šeštadienį, gegužės 7 dieną, nuo 14.00 iki 15.00 val. prie Mažeikių rajono savivaldybės kultūros centro vaikiškas personažas Daiva Pamaiva kviečia visus švęsti gimtadienį.

Tą dieną dainuos ir muzikuos visa Lietuva, nes gegužės 7-ta – Gatvės muzikos diena. Ne išimtis ir mažeikiškiai.

Mažeikių miesto ir rajono gyventojams, svečiams, sugrįžusiai studentijai numatomas smagus muzikinis „sprogimas“.

 

Draugai, bendraklasiai, bičiuliai, bendraminčiai, vaikai paragins tėvelius išeiti tą dieną iš namų ir pasiklausyti muzikos garsų. O tuoj po sočių pietų visi skubės giedoti gimtadienio giesmių.

 

Gimtadienis juk vienąkart metuose. Nors kas jį žino?… Daiva Pamaiva šiemet žada švęst jį du, o gal net tris kartus. Ar jai pritariančių ir švęsti norinčių bus?

 

Juk gimtadienis – tai gimtadieninis „Piropo“ keptas tortas, saldainių lietus ir balionų debesis, dainos ir atrakcijos.

 

 

Mergaitės šiai šventei ruošis ilgiau. Mamytės dukrytėms pins kasas, suskaičiuos ant veiduko strazdanėles, jei jų bus per mažai, nupieš, mat būtina joms į Daivą Pamaivą būti panašioms, kad galėtų į geriausių antrininkių titulą pretenduoti.

 

 

Sugužės mergaičių daug daug, o panašiausios gaus dovanų ir smaguriaus tortą kartu su Daiva Pamaiva.

 

Kai skamba Daivos Pamaivos dainos, šoka visi, kur šoka visi, ten nuotaika smagi, o kur nuotaika smagi, ten abejingai stovėti vietoje nebegali.

 

Tradicinis, originalus ir įsimintinas renginys, kurį prisimena net dabartiniai trisdešimtmečiai, kurie savo vaikams pasakoja būtas ar išgalvotas istorijas, nutikusias su Daiva Pamaiva.

 

Straipsnio autorė Daiva Gedvilienė

 

{parasas}