Nuo neapykantos iki meilės – vienas žingsnis

Jei artimas ir mylimas žmogus palieka dėl kokių nors priežasčių, tarkime, išgaravo meilė, atsirado kitas žmogus jo gyvenime, nesutapo charakteriai, prasidėjo nuolatiniai konfliktai, tai nori nenori tenka pripažinti, kad sudužo svajonės, neišsipildė lūkesčiai, atsirado sielos tuštuma ir kančia širdyje. Tačiau, praėjus kažkiek laiko, skausmas atslūgsta, išgyvenimai praeina ir net galite pasijuokti ne tik iš tos situacijos, bet ir iš savęs.


Vyras daro spaudimą vyrišku autoritetu

Bet iš pradžių gailite savęs, nekenčiate to žmogaus, linkėdami jam už padarytą skriaudą nelaimių ir bėdų.

Tačiau būna ir taip, kad vyras ir moteris, atvirai jaučiantys vienas kitam neapykantą arba geriausiu atveju antisimpatiją, po kiek laiko pradeda jausti vienas kitam romantiškus jausmus…

Psichologai tvirtina, kad kai kurios seniai užmezgusios santykius poros, švelniai kalbant, bendraudamos pakeltu tonu, pajunta tokį pat adrenalino pliūpsnį, kaip ir būdami stipriai įsimylėję pažinties pradžioje, t. y. konflikto metu vyras daro spaudimą savo vyrišku autoritetu, demonstruodamas individualias savybes, o moteris stengiasi palenkti jį į savo pusę gudrumu: koketuoja, parodo, kad ji silpna, trapi. Ar jums tai nieko neprimena? Taip, lyčių karą, kai kiekvienas iš jų stengiasi parodyti savo vyriškumą ir moteriškumą.

Nesąmoningai pradeda kalbėti gerokai ramesniu tonu

Pasak psichologų, net jei išoriškai atrodo, kad kuriam nors iš jų visiškai neįdomu, ką kalba kita pusė, širdies gilumoje drasko smalsumas, kaip ir kuo gyvena jo mielas priešas. Arba vos tik jį kas nors pamini, iš karto padažnėja širdies plakimas. Ką ten padažnėja, pradeda beprotiškai plakti ir sukelia dideles emocijas, nesvarbu kokias – pozityvias ar negatyvias. Tai reiškia, kad žmogus jaučia jam jausmus, artimus aistrai.

Taip įvyksta dėl to, kad normalūs civilizuoti žmonės stengiasi analizuoti situaciją, pavargę nuo konfliktų, mėgina ją išspręsti taikiu būdu, todėl nesąmoningai pradeda kalbėti gerokai ramesniu tonu. Ir štai, kai ateina tas momentas, vyras ir moteris pradeda šokinėti nuo vienos temos prie kitos, dalytis prisiminimais, o praėjus dar kažkiek laiko patys sau atranda, kad priešininkas iš tikrųjų net labai nieko žmogus. Nors viduje ir toliau vis dar kunkuliuoja aistros, sukeltos pykčio. Tačiau pamažu pradedama žiūrėti vienas į kitą daugiau nei kaip vien į vyrą ir moterį.

Puiki proga sužinoti negatyvias kito žmogaus savybes

Žinoma, ne visais atvejais nemalonus bendravimas tarp priešingos lyties atstovų baigiasi audringu meilės romanu. Vieni nenusileidžia vienas kitam, toliau konfiktuoja iki tol, kol kuris nors iš jų neištvėręs palieka kovos lauką, kiti, taikiai išsprendę konfliktą, lieka tiesiog draugais, o treti išsiskiria ir dingsta iš akių vienas kitam visam laikui.

Ar galima po audringo konflikto pažinties pradžioje tikėtis, kad tolimesni santykiai bus tvirti? Greičiau taip nei ne. Todėl, kad nesutarimų laikotarpiu žmogus turėjo galimybę sužinoti ir pajusti visas negatyvias kito žmogaus charakterio savybes ir padaryti sau atitinkamas išvadas. O dabar, kai viskas praeityje, gali mėgautis savo buvusio „priešo“ teigiamų savybių atradimu.

 

 

{alfa2}