Ūkininkai galės draustis daržoves, vaisius ir uogas

Planuojama, kad šį pavasarį ūkininkai galės draustis daržoves, vaisius ir uogas krušos, audros ir liūčių padarytiems nuostoliams atlyginti.
Š. m.  vasario 17 d. įvykusiame darbo grupės pasiūlymams dėl sodo ir daržo augalų draudimo sąlygų parengti posėdyje pasėlių draudimo bendrovės „Vereinigte Hagel“ atstovai po ilgų derybų  su žemdirbiais  pristatė jų kompanijos siūlomas daržovių, vaisių  ir uogų draudimo sąlygas, kurias numatoma siūlyti žemdirbiams nuo šių metų pavasario.

 

 

Draudimo bendrovė planuoja drausti nuo krušos, liūčių ir audros padarytų žalų daržoves: žiedinius ir gūžinius kopūstus, kinietiškus kopūstus, morkas, burokėlius, svogūnus; vaisius ir uogas: obuolius, kriaušes,  braškes, serbentus, slyvas, vyšnias, trešnes, šilauoges, gervuoges, avietes, agrastus.

 

Žemdirbiai, drausdami sodo ar daržo augalus, galės pasirinkti, ar drausti nuo kiekybinių, ar nuo kiekybinių ir kokybinių derliaus nuostolių. Draudimo vertę galės pasirinkti patys žemdirbiai, o draudimo įmokų tarifai priklausys nuo auginamų augalų rūšies, veislės, augimvietės ir kitų sąlygų.

 

Lietuvos žemės ūkio universitete vyksiančios parodos „Ką pasėsi 2011“ metu draudimo bendrovė planuoja pristatyti šiuos naujus draudimo produktus.
Lietuvos sodininkus ypatingai domina galimybės draustis sodus nuo iššalimo ir pavasarinių šalnų, tačiau kol kas draudimo bendrovė „Vereinigte Hagel“ planuoja tik eksperimento tvarka trijuose pilotiniuose projektuose drausti sodus nuo pavasarinių šalnų ir iššalimo.

 

Žemės ūkio ministerijos informacija