Žemaitijoje keliai padengti puriu sniegu

Sninga ir snyguriuoja Klaipėdos ir Telšių apskrityse Šilalės, Akmenės ir Šiaulių rajonuose. Per naktį Plungės, Skuodo, Klaipėdos ir Kretingos rajonuose pasnigo iki 2 cm. Čia magistraliniai ir krašto keliai provėžoti ir padengti puriu sniego sluoksniu.

Be to, pažeme pusto yra sniego liežuvių, praneša Automobilių kelių direkcija. Tai čia magistraliniai ir krašto keliai valomi ir barstomi.

Automagistralės Vilnius–Kaunas–Klaipėda nuo10 iki 190 km abi eismo juostos plikos nuo 190 iki 306 km I–ma eismo juosta provėžuota, II–ra padengta, nes čia sninga. Šis kelio ruožas valomas ir barstomas. Vilnius–Panevėžys abi eismo juostos plikos.

Likusioje šalies dalyje be kritulių. Magistralinių kelių dangos daugiausiai sausos, krašto – vietomis provėžotos. Eismo sąlygos geros.

Rajoniniai keliai su didesniu eismo intensyvumu sausi ar provėžoti, kiti rajoniniai keliai apsnigti, pasidengę prispaustu sniegu ar apledėję. Slidoki.

Šilutės rajone krašto kelyje Nr. 206 Šilutė–Rusnė 6,5 km, dėl apsemto kelio ruožo apribotas eismas (bendras apsemto ruožo ilgis 430 m, vandens gylis apie 45 cm) lengvieji automobiliai perkeliami specialia technika. Taip pat apsemti ir yra neišvažiuojami dešimties rajoninių kelių ruožai, viso – 10,05 km., vandens gylis – nuo 10 iki 40 cm.

Pagėgių savivaldybėje apsemti ir yra neišvažiuojami šešių rajoninių kelių ruožai. Viso – 10,1 km. Vandens gylis siekia apie 30–90 cm.

 

NUORODA Į STRAIPSNĮ

 

{15min}