Vincento kalėdinis spanguolių pyragas
Vincento pyragui pasigaminti reikės:
* 6 kiaušinių,
* 400 g spanguolių kisieliaus miltelių, geriausiai tiktų „Klingų“, nes ten yra ne cheminiai, o augaliniai spalvikliai,
* 200 g kepimo margarino,
* 200 g kvietinių Ekstra miltų,
* 10 g kepimo miltelių,
Glajui:
* 75 g grietinės,
* 100 g cukraus,
* 50 g spanguolių kisieliaus miltelių,
* Spanguolių papuošimui
Kiaušinių trynius sutrinti su 100 g spanguolių kisieliaus miltelių ir 20g vandens iki baltumo, į juos supilti ištirpintą margariną, suberti miltus, išmaišytus su kepimo milteliais, spanguolių kisieliaus miltelius ir gerai išmaišyti. Po to kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos išplakti iki standumo, atsargiai įmaišyti į tešlą ir sudėti į sviestu pateptą ir maltais džiūvėsėliais išbarstytą apvalią torto formą. Kepti 175ºC orkaitėje 45 minutes.
Glajui į prikaistuvį supilti grietinę, cukrų, spanguolių kisieliaus miltelius ir visą laiką maišant užvirinti, ataušinti 10-15 min. ir užpilti ant pyrago. Papuošti spanguolėmis arba graikiniais riešutais.
Glajaus galima ir nenaudoti, nes pyrago spalva yra labai graži, – šventinė, pagal koloritą ypatingai tinkanti Kalėdų stalui.
{balsas2}