Savivaldybė nebeišduoda leidimų pardavinėti pirotechnikos priemones

Mažeikių rajono savivaldybė primena, kad nuo 2010 m. liepos 1 d. Savivaldybės administracija nebeišduoda leidimų pardavinėti I, II ir TO klasės civilinės pirotechnikos priemones.
Lietuvos Respublikos civilinės pirotechnikos priemonių apyvartos kontrolės įstatymu nustatyta, kad licencijas prekiauti civilinėmis pirotechnikos priemonėmis išduoda Vyriausybės įgaliota institucija, o nelicencijuotai ūkinei komercinei veiklai (prekyba 1 ir 2 kategorijos fejerverkais).

 

Prekybos ir leidimų prekybai išdavimo tvarką nustato Vyriausybė ar jos įgaliota institucija. Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2010 m. gegužės 26 d. nutarimu Nr. 636 „Dėl Lietuvos Respublikos civilinių pirotechnikos priemonių apyvartos kontrolės įstatymo įgyvendinimo ir įgaliojimų suteikimo“ nustatyta, kad licencijas prekiauti civilinėmis pirotechnikos priemonėmis išduoda Policijos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos.

 

Vadovaujantis Civilinių pirotechnikos priemonių apskaitos tvarkymo ir duomenų pateikimo, prekybos 1 ir 2 kategorijų fejerverkais, leidimų prekybai 2 kategorijos fejerverkais išdavimo ir reikalavimų patalpoms, kuriose gaminamos ir (ar) laikomos civilinės pirotechnikos priemonės.

 

Taip pat leidimų gaminti ir (ar) laikyti civilines pirotechnikos priemones šiose patalpose išdavimo tvarkos aprašu, patvirtintu Lietuvos policijos generalinio komisaro 2010 m. birželio 30 d. įsakymu Nr. V-547, leidimus prekiauti 2 kategorijos fejerverkais išduoda teritorinė policijos įstaiga, kurios teritorijoje planuojama laikyti civilinės pirotechnikos priemones.

 

Mažeikių rajono savivaldybė, ryšių su visuomene skyrius

 

{parasas}