Mažeikiškiai kviečiami laikyti Lietuvos konstitucijos egzaminą

 

Dalyvauti ketvirtą kartą Teisingumo ministerijos organizuojamame Konstitucijos egzamine, kuris vyks š.m. spalio 1 d., kviečiami visi norintys šalies gyventojai.

Šis renginys bus organizuojamas visose miestų ir rajonų savivaldybėse, taip pat mokyklose; jau užsiregistravo 200 mokyklų bei 15 įkalinimo įstaigų.

 

Konstitucijos egzaminą globojančios Prezidentės Dalios Grybauskaitės teigimu, toks žmonių aktyvumas rodo, kad žmonės tampa pilietiškesni, supranta Konstitucijos svarbą ir  yra pasirengę  patys kurti ir stiprinti teisinę valstybę.

 „Konstitucijos egzaminas – graži ir labai svarbi pilietiškumo iniciatyva, liudijanti, kad esame neabejingi savo ir savo valstybės likimui. Konstitucija – tai valstybės ir jos žmonių gerovės bei demokratijos garantas ir realus instrumentas, padedantis kurti teisinę valstybę.

 

Jūsų dalyvavimas Konstitucijos egzamine prisidės prie konstitucinio raštingumo plėtros mūsų šalyje ir konstitucingumo įtvirtinimo kasdieniniame gyvenime. Jeigu visi gyvensime pagal Konstituciją, greičiau sukursime geresnę ir teisingesnę Lietuvą“, – sveikindama ketvirtojo Konstitucijos egzamino dalyvius teigia  Prezidentė.

 

Šiais metais teisines žinias visi norintys kviečiami pasitikrinti  penktadienį 12 val., atvykus į bet kurią Lietuvos miesto ir rajono savivaldybę, atitinkamai Konstitucijos egzaminas bus surengtas ir mokyklose bei gimnazijose, pataisos ir laisvės atėmimo įstaigose. Taip pat savo žinias apie Konstituciją bus galima pasitikrinti internete.

 

Mažeikiuose egzaminas vyks rajono savivaldybėje (Laisvės g. 8/Laižuvos g. 1) tarybų posėdžių salėje.

 

{parasas}