Į Lietuvą ateina šalčiai

 

Panašu, kad šį rudenį šiltesnius drabužius ir batus iš spintos teks traukti kiek anksčiau nei įprastai. Sinoptikai prognozuoja, kad jau šiąnakt prasidėsiančios šalnos netruks išplisti po visą šalį.

Jau ketvirtadienį orai sausės ir giedrės, tačiau pūs žvarbus šiaurės rytų vėjas. Dieną vėl sulauksime vos 8–12 laipsnių šilumos, o naktį galimos šalnos, praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

 

Sinoptikė Teresė Kaunienė Alfa.lt teigė, kad jau artimiausią naktį iš šiaurės priartėjęs šaltas arktinis anticiklonas Šiauriniuose rajonuose orą atvėsins iki 0–2 laipsnių šalčio.

Tuo tarpu pietiniuose ir pietrytiniuose rajonuose šiąnakt dar bus debesuota, tačiau paryčiui galima šlapdriba. Pasak sinoptikės, eismo sąlygos bus pakankamai geros, tačiau vairuotojai turėtų saugotis šlapių kelių ir žemai kabančios rudeninės saulės.

Paprastai rudenį suprastėjus orams, ypač miestuose pagausėja smulkių avarijų, dėl kurių dažniausiai būna kaltas vairuotojų neatidumas.

Savaitgalį šalnos jau turėtų pasklisti visoje Lietuvoje, dangus dar labiau išgiedrės, o oras atvės iki 0–5 laipsnių šalčio, prie žemės gali nukristi ir dar žemiau.

Po praėjusį savaitgalį lietuvius džiuginusios bobų vasaros orai netruks dar labiau atvės, tačiau išsilaikys gana saulėti ir ramūs. Pasak sinoptikės, trys šiltosrudeninės dienos nėra nedaug, ir šį rudenį Lietuvoje sulaukėme klasikinės bobų vasaros su saulėtais, šiltais ir ramiais orais.

Artimiausiomis dienomis į Lietuvą atslinksiantys orai, pasak sinoptikės T. Kaunienės, bus nebe bobų vasara, nebent „diedukų ruduo“.

Rugsėjis šiemet buvo šiek tiek šaltesnis nei įprastai – vidutinė temperatūra siekė 11,9 laipsnio ir buvo 0,5 laipsnio mažesnė.

 

{alfa2}