Latvijos vidaus reikalų ministrė pavadino reklaminę akciją su meteoritu pasityčiojimu iš žmonių

Bernardinai.lt

 Latvijos vidaus reikalų ministrė Linda Mūrniecė pavadino vienos įmonių reklaminę akciją, kai neva netoli Mazsalacos nukrito meteoritas, pasityčiojimu iš žmonių ir saugumo tarnybų.

„Mes jau suskaičiavome išleistus pinigus. Deja, pinigai negali atlyginti to fakto, kad „Tele2″ pasityčiojo iš žmonių ir mūsų tarnybų”, – sakė ministrė BNS. L.Mūrniecė pridūrė, policija spręs, ar bus pradėtas baudžiamasis procesas.

Kaip jau pranešta, meteoritas, neva nukritęs Mazsalacos apylinkėse ir sukėlęs didelį ažiotažą, iš tikro buvo mobiliojo ryšio operatorės „Tele2” reklamos akcija. Tai spaudos konferencijoje pirmadienio vakarą pranešė „Tele2” rinkodaros direktorius Janis Spruogis.

 

„Mazsalacos meteoritas” – tai „Tele2″ iniciatyva, ir jos tikslas buvo, kad Latvijos visuomenė patikėtų savimi ir pamatytų, jog su viena įdomia ir unikalia naujiena mes galėtume patekti į žiniasklaidos priemonių pranešimus ir čia vietoje, ir pasaulyje”, – sakė jis. J.Spruogis pridūrė, jog šis atvejis akivaizdžiai parodė – per vieną parą galima pasiekti, kad Latvija nuskambėtų visame pasaulyje su kokia nors teigiama žinia.

 

„Žinoma, yra žmonių, kuriems patinka, o kuriems – ne”, – sakė jis, pridurdamas, kad jeigu kam nors tai nepatiko, tai jis atsiprašo. J.Spruogis patvirtino, kad visos valstybės išlaidos dėl šio atvejo bus atlygintos. „Mes viską atlyginsime, valstybės pinigai čia nebus išleisti, aš galiu tai garantuoti”, – pabrėžė jis.

 

Sekmadienio vakarą Mazsalacoje buvo rasta duobė, kurią, pagal pirminę versiją, galėjo išmušti nukritęs iš dangaus objektas. Astronomai dar rytą pirmadienį tuo suabejojo, nes meteoritai, nukritę į žemę, paprastai nebedega. Mačiusių nufilmuotoje vaizdo medžiagoje matyti duobė, kurios dugne tebedegė nenustatyta medžiaga.

 

Valmieros policijos nuovados viršininkas Andris Šteikmakas tiesiai neatsakė į BNS klausimą, ar bus pradėtas tyrimas. Iš atvykusių į įvykio vietą tarnybų kol kas tik valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba nurodo galimus savo nuotolius.

 

Vienos autocisternos, pavyzdžiui, budėjimas leidžiant fejerverkus, kainuoja 100 latų (487 litų). Prie duobės Mazsalacoje devynias valandas budėjo trys autocisternos. Taigi šios tarnybos dalyvavimas gelbėjimo darbuose kainavo apie 2 tūkst. latų (9,7 tūkst. litų), pranešė BNS jos atstovė Inga Veterė, pažymėdama, kad tai neoficialūs duomenys.

 

Valstybinė policija ir nacionalinės ginkluotosios pajėgos pranešė BNS, kad jos nuostolių arba nepatyrė, arba jie bus suskaičiuoti, jeigu bus paprašyta tokius skaičiavimus pateikti.

 

www.bernardinai.lt