Žemaičiai toliau „varvina“ naminukę

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai įžvelgia įdomią analogiją tarp pasakos apie slibiną, kuriam nukirstos galvos vis atauga, ir šiuolaikinių naminės degtinės gamintojų – vieną sučiupus, į jo vietą stoja kitas, ir procesas tęsiasi.

Šiauliečiai, turėdami informacijos apie Plungės rajone, Gelindėnų kaime, klestintį „naminukės“ varymo verslą ir jos gabenimą į Šiaulius, pasitelkė kriminalistus iš Plungės ir rugsėjo 15-osios vakare išvyko šios žinios patikrinti.

 

 

Atvykus į vietą paaiškėjo, kad tai ta pati sodyba, kurioje liepos 14 dieną Plungės rajono policijos komisariato pareigūnai fabrikėlį jau buvo uždarę ir jos savininkui  29 metų R. M. iškėlę baudžiamąją bylą. Tąkart pareigūnams, norintiems patekti į ūkinį pastatą, teko grumtis su šunimi, kuris vieną jų apkandžiojo.

 

Sodyboje rasti du vaikinai malkomis kurstė ugnį po 400 litrų talpos katilu, o iš aparato į statinaitę varvėjo skaidriosios lašai.  70 litrų šio produkto jau buvo pagaminta, dar 2 tonos raugo buvo paruošta gamybai. Be to, pareigūnai aptiko dar ir žaliavos naujam raugui pasigaminti  – 11 maišų miltų ir 10 kg mielių.

Šiais metais Šiaulių apskrities pareigūnai iš viso surado ir iš apyvartos paėmė 2 268 litrus naminės degtinės ir per 30 tonų raugo.

Šiaulių aps. VPK informacija