Pažintis su Laižuvos seniūnija (Foto)

 

Vakar, rugsėjo 14d, įvyko jau trečia pažintinė kelionė po Mažeikių rajono seniūnijas, kurią organizuoja Mažeikių rajono savivaldybės, ryšių su visuomene skyrius.

 

Šį kartą spaudos ir žiniasklaidos atstovai buvo kviečiami pakeliauti po Laižuvos seniūniją.

Kelionės metu svečiai susipažino su Laižuvos seniūnu S. Puteliu, socialinėmis darbuotojomis, aplinkinių seniūnaitijų seniūnaičiais. Laižuvos atstovai trumpai papasakojo miestelio istorija ir pakvietė aplankyti visą eilę lankytinų vietų ir žymių žmonių.

 

Aplankyta audėja S. Baranauskienė pasakojo, kad austi ją išmokė vyras, o jis pats šio amato išmoko iš savo mamos. Paklausti ar iš audimo įmanoma pragyventi, audėjai tik šypsosi ir priduria, kad šiais laikais tikrai ne.

 

Ūkininkai V. ir A. Taučiai pasidalino patirtimi bei lūkesčiais iš ES paramų, juokėsi ir pritarė posakiui, kad ūkininkui gerų orų nebūna niekad. Aplankyta UAB „Taulidas“. Šios įmonės produkcija naudojasi didelė dalis Lietuvos baldžių, „Taulidas“ gamina baldinę furnitūra, kitas baldų gamyboje naudojamas detales.

 

Etnografinės sodybos šeimininkas V. Milieška pakvietė į iš tėvų paveldėtus namus, kuriuose jo seneliai ir proseneliai gyveno jau nuo 1832 m. Sodyboje išsaugota autentiška aplinka, pastatai, namų apyvokos daiktai. Apsilankiusieji sutartinaikartojo, kad šią vietą būtų galima pavadinti „Mažosiomis Rumšiškėmis“.

 

Ūkininkas E. Rapolas pavedžiojo atvykusius po savo privatų žvėryną. Žvėryno plotas siekia 50ha, jame gyvena apie 150 įvairiausių žvėrių: danieliai, muflonai, elniai, ožiaragiai ir sraigtaragiai ožiai. Negalime nepaminėti ir visų kelionės dalyvių gausaus susidomėjimo sulaukusio takino. Vienišam keistam gyvūnui šiuo metu aktyviai ieškoma patelė.

 

Purpliuose susipažinome su Vytautu Gargasu, inicijavusiu koplyčios atstatymu, vaišinomės kaimo malūne.

 

Visi keliavusieji džiaugėsi kelione, šiltu sutikimu. www.infomazeikiai.lt kolektyvas nuoširdžiai dėkoja už galimybę susipažinti su Laižuvos kraštu. 

 

{galerija}2010-09-14_laizuva{/galerija}

 

{parasas}