SU „MAŽEIKIŲ NAFTOS“ VADOVAIS TARTASI DĖL PRADĖTŲ DARBŲ TĘSTINUMO

 

Vakar, liepos 30 d., Mažeikių rajono savivaldybės meras Vilhelmas Džiugelis, Administracijos direktorius Bronius Kryžius bei Tarybos opozicijos lyderis, Mažeikių rajono verslininkų asociacijos prezidentas Kęstutis Bartkevičius lankėsi AB „Mažeikių nafta“, kur susitiko su rytoj paskutinę dieną įmonės generalinio direktoriaus pareigas eisiančiu Marek Mroczkowski ir PKN ORLEN S.A. valdybos nariu, laikinai eisiančiu generalinio direktoriaus pareigas Krystian Pater.

 

Meras V. Džiugelis dėkojo bendrovėje darbą baigiančiam M. Mroczkowski už pasiūlytą išties šviesią Savivaldybės ir bendrovės bendradarbiavimo kryptį.
„Jums pradėjus vadovauti akcinei benrovei „Mažeikių nafta“, Mažeikių rajono bendruomenė iš karto pajuto labai teigiamus pokyčius partnerystės srityje – ir rajono vadovams, ir gyventojams buvo pasiūlyta kitokio pobūdžio nei buvo anksčiau bendravimo ir bendradarbiavimo kokybė.

 

Jūs, gerbiamas Direktoriau, per gana trumpą laiką įsiliejote į bendruomenės gyvenimą, parodėte, kad Mažeikių rajono problemos Jums yra svarbios, prisidėjote prie kultūrinio ir sportinio gyvenimo aktyvinimo, Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios statybos darbų vykdymo. Ne veltui Jums gyventojai skyrė Metų mažeikiškio 2008 vardą“, – sakė V. Džiugelis.

 

Mažeikių rajono bei Naftos perdirbimo įmonės vadovai aptarė pradėtus vykdyti bendrus projektus bei jų tęstinumą. Kalbėtasi apie Tarptautinį meno festivalį „Mažeikiai 2009“, riedučių rampos statybą, Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios statybos darbų baigimą. Įmonės vadovai garantavo, kad šiems projektams vykdyti lėšos yra numatytos. Taip pat aptarta galimybė Mažeikiuose statyti sporto areną.

 

Keturiasdešimt ketverių metų PKN ORLEN S.A. valdybos narys Krystian Pater nuo rugpjūčio 1 d. pradeda laikinai eiti AB „Mažeikių nafta“ generalinio direktoriaus pareigas. Jis yra baigęs Torunės Mikalojaus Koperniko universiteto Chemijos fakultetą.

 

Taip pat baigė chemijos inžinerijos podiplomines studijas Varšuvos technikos universitete ir degalų sektoriaus bei firmos vertės vadybos studijas Varšuvos aukštojoje ekonomikos mokykloje.

 

Nuo 1993 m. dirbo Plocko naftos chemijos įmonėje, vėliau – PKN ORLEN, kur ėjo vykdomo direktoriaus naftos perdirbimo produktų reikalams pareigas.

Nuo 2005 m. birželio mėn. atstovauja PKN ORLEN šių bendrovių valdybose: UNIPETROL Rafinerie a.s. ir CHEMOPETRL a.s., o nuo 2006 m. gruodžio 114 d. yra ir AB „Mažeikių nafta“ valdybos narys.

 

www.infomazeikiai.lt