Mažeikių soc. paramos skyrius pašalpoms išmokėti trūksta 8 mln. litų

Vyriausybė savivaldybėms socialinėms išmokoms, kompensacijoms ir paramai mokiniams skyrė papildomai 150 mln. litų, tačiau savivaldybių asociacijos atstovai sako, kad šios sumos neužtenka ir reikia dar apie 91 mln. litų. Mažeikių Socialinės paramos skyrius iki šių metų galo trūksta daugiau nei 8 mln. litų, įvairioms socialinėms pašalpoms išmokėti.

Portalui infoMažeikiai.lt Mažeikių Socialinės paramos skyriaus vyr. buhalterė sakė, kad vakar, rugsėjo 1-ąją, jie gavo patvirtinimo raštą iš Ministerijos, kuriame teigiama, kad prašoma suma bus nepilnai padengta, tačiau kiek tiksliai skirta papildomų pinigų šiai dienai dar nėra žinoma.

Kaip teigia portalas ATN.LT, Lietuvos savivaldybių asociacijos direktorius pavaduotojas Rimantas Čepas, didžioji Vyriausybės skirtos sumos dalis bus skirta socialinėms pašalpoms ir kompensacijoms už šildymą, karštą vandenį, 816 tūkst. litų bus parama mokiniams.

 

„Socialinės apsaugos ir darbo ministerija savo aiškinamuosiuose dokumentuose pripažįsta, kad šiuo metu Vyriausybė skiria lėšų daliai poreikio padengti ir pagal jų pateiktus skaičius trūkumas – apie 91 mln. Vadinasi, tų pinigų dar turės ieškoti ir ketvirtąjį metų ketvirtį, Vyriausybė, ko gero, turės grįžti prie dar vieno sprendimo“, – sakė R. Čepas.

 

Jo teigimu, jeigu toks sprendimas nebus padarytas, socialinės paramos gavėjai liks be pagalbos. Apsispręsti, ar skirti dar papildomai 91 mln. litų, Vyriausybė turės iki lapkričio.

 

Šiuo metu valstybės paramą gauna 4,9 proc. Lietuvos gyventojų. Apie 20 proc. gyventojų gauna 800 litų ar mažesnį darbo užmokestį.

 

{parasas}