Olimpinis ugdymas lopšelyje-darželyje „Buratinas“

Lopšelyje-darželyje „Buratinas“ nuo ateinančių mokslo metų pradžios bus vykdoma olimpinio ugdymo programa „Vaikų darželis – olimpinio kelio pradžia“. Finansavimas šiame projekte numatytoms veikloms vykdyti gautas iš respublikinio konkurso „Mano mokyklos olimpinės žaidynės“. Pasak lopšelio-darželio „Buratinas“ judesio korekcijos pedagogės, sveikatos ugdymo konsultantės Romos Gydrienės, darželio bendruomenės parengta olimpinio ugdymo programa „Vaikų darželis – olimpinio kelio pradžia“ skiriama vaikams, tėvams ir pedagogams.

 

Programoje numatyta įvairi veikla, skirta ne tik varžyboms ir pergalėms, bet ir draugiškam rungtyniavimui, bendravimui, bendradarbiavimui, sveikai gyvensenai, kūno ir dvasios vertybėms ugdyti. Didelis dėmesys skiriamas aktyviam judėjimui, žaidimams, mokėjimui bendrauti, sąžiningumui, mokėjimui džiaugtis ne tik savo, bet ir kitų pergalėmis, gebėjimui laimėti ir pralaimėti, draugiškumui.

 

„Olimpinio ugdymo programa siekiama fizinės ir dvasinės darnos, judėjimo džiaugsmo, kilnaus ir garbingo elgesio ne tik sporte, bet ir visose gyvenimo situacijose, pasitikėjimo savimi, iniciatyvumo, kūrybiškumo, aktyvumo, bendravimo ir bendradarbiavimo, žingeidumo, atsakomybės už savo poelgius, gebėjimo mankštintis, sportuoti. Olimpinio ugdymo idėjos integruojamos į ugdomųjų veiklų turinį, į popietinę veiklą“, – pasakoja R. Gydrienė.

 

„Buratino“ bendruomenė nuo 2008 m. dalyvauja respublikiniame projekte „Vaikų ir jaunimo olimpinis ugdymas šalies mokyklose 2006-2010 m.“. Šiame projekte dalyvauja Lietuvos ikimokyklinių įstaigų, pradinių, pagrindinių, vidurinių mokyklų, gimnazijų ir profesinių mokyklų pedagogų komandos. Projekto tikslas – vaikams ir jaunimui diegti humanistinio olimpizmo idealus ir kultūrą, ugdyti dvasines vertybes ir nuostatas, formuoti harmoningą, kūrybingą ir laisvą asmenybę.

 

Projektu bandoma atkreipti vaikų, mokinių, pedagogų ir visuomenės dėmesį į sportą ne kaip į didžiųjų sportinių pasiekimų sritį, bet kaip į garbingos kovos, kilnaus elgesio ir draugiškumo dvasią skatinančią veiklą, kurioje įdomu dalyvauti bet kokio amžiaus žmonėms.

 

{mazeikiai}

{parasas}