Lopšelyje-darželyje „Buratinas“ veiks prailginta grupė

Kaip praneša Mažeikių savivaldybės ryšių su visuomene skyrius, lopšelis-darželis „Buratinas“ dalyvauja Europos socialinio fondo finansuojamame projekte „Šeimos ir darbo įsipareigojimų derinimas, teikiant vaikų  priežiūros paslaugas prailgintose darželių grupėse“. Darželio direktorė Živilė Brazaitienė informavo, kad tėvams paslauga bus teikiama  nuo šių metų rugsėjo 1 dienos darbo dienomis nuo 18.00 val. iki 21.00 val (3 val.) ir šeštadieniais nuo 8.00 val. iki 16.00 val (8 val.).

 

Prailgintą darželio grupę galės lankyti tik tie vaikai, kurių abu tėvai tuo metu dirba (kai šeima nepilna, tėvas/mama taip pat turi dirbti). Tokių tėvų vaikų vienoje grupėje turėtų būti ne daugiau kaip devyniolika. Pajamos turi būti mažesnės už trigubą valstybės remiamų pajamų dydį (1050 Lt) vienam šeimos nariui (atskaičius mokesčius). Ž. Brazaitienė taip pat pranešė, kad darželyje šiemet bus vykdomi mokymai bedarbiams. Vykstant mokymams darbo neturintys mažeikiškiai savo vaikučius taip pat galės vesti į darželyje veiksiančią prailgintą grupę.

 

Projektas, kuriam vykdyti skirta 160000 litų, bus įgyvendinamas du metus. Tėvai, norintys vesti savo vaikus į prailgintą darželio grupę, turi pateikti šiuos dokumentus:

1.vaiko gimimo liudijimą;

2.pažymas apie pajamas (formą galima gauti darželyje);

3.pažymą apie šeimos sudėtį (išduoda seniūnijos);

4.pažymą apie deklaruotą gyvenamą vietą (išduoda seniūnijos);

5.abu tėvai turi pateikti:

5.1. pažymą apie darbo užmokestį už paskutinius tris mėnesius;

5.2. pažymą apie darbo laiką  (su nurodytomis darbo valandomis); Jeigu darbdaviui iškiltų problemų rengiant šią pažymą, ją galima užpildyti patiems (formą galima gauti darželyje), reikės tik darbdavio parašo bei antspaudo;

5.3. užpildytą dalyvio anketą (formą galima gauti darželyje);

5.4. paso/asmens tapatybės kortelės kopiją;

6.Jeigu tėvai išsituokę – ištuokos liudijimo kopiją, vieniši tėvai – pažymą iš seniūnijos. 

 

{parasas}