Daugiausiai mokyklinėms prekėms išleidžia pradinukų tėvai

Daugiausiai mokyklinėms prekėms išleidžia 1-4 klasių mokinių tėvai, o du trečdaliai apklaustųjų mokyklai ruoštis suskumba tik vasaros pabaigoje, rodo biuro ir mokyklinių prekių prekybos tinklo „Officeday“ užsakymu atliktas tyrimas. Šių metų liepos mėnesį atliktame tyrime dalyvavo 515 respondentų iš visos Lietuvos, turinčių mokyklinio amžiaus vaikus.

Tarp daugiausiai pinigų savo vaikų mokyklinėms prekėms išleidžiančių tėvų didžiąją dalį sudaro pradinukų tėvai.

 

Tarp tų, kuriems vaiką į mokyklą suruošti kainuoja iki 100 litų, pradinukų tėvai sudaro 40 proc., o tarp išleidžiančių nuo 100 Lt iki 300 Lt – 61 proc., nuo 300 Lt iki 500 Lt – 59 proc.

 

Suma, dažniausiai skiriama mokyklinėms prekėms tarp visų amžiaus grupių – nuo 100 Lt iki 300 Lt. Tiek pinigų skiria 63 proc. tėvų.

67 proc. apklaustųjų rengdami savo vaikus į mokyklą apsiperka specializuotuose kanceliarinių prekių parduotuvėse, dar 32 proc. – didžiuosiuose prekybos centruose ir tik 1 proc. – kitose prekybos vietose.

 

Tyrimo rezultatai parodė, kad dauguma (73 proc.) respondentų mokyklai būtinomis prekėmis suskumba rūpintis tik vasaros pabaigoje, o 64 proc. respondentų mokyklinių prekių krepšelį pildo 2-3 kartus per mokslo metus.

29 proc. jį pildo 4 ir daugiau kartų.

 

Pirmenybę prekės kokybei ir savybėms – teikia net 72 proc. apklaustųjų, maža kaina arba didelė nuolaida svarbi – 30 proc., o papildomos dovanos ir žaidimai vaikams – tik 2 proc. respondentų.

 

{diena2}