Naujasis „Office 2010“ lietuvių kalba pasirodys rugsėjį

kompas

Lietuviškasis biuro programinės įrangos paketas „Office 2010“ pasirodys jau šių metų rugsėjį. Šiais metais „Microsoft“ didina kalbų, kuriomis bus prieinama naujoji programinė įranga, skaičių ir „Office 2010“ bus galima naudotis beveik 100 skirtingų kalbų. Kuriant lietuvišką versiją glaudžiai bendradarbiaujama su Valstybine lietuvių kalbos komisija, kuri patvirtina tinkamus vartoti terminus.

Sklandų lietuviško „Office 2010“ kūrimą užtikrina ir bendradarbiavimas su vartotojais iš Lietuvos. Savo pastebėjimus ir atsiliepimus dėl terminų vartojimo lietuviai gali išsakyti specialiuose forumuose arba „Microsoft“ „Language Portal“ tinklalapyje.

 

Biuro programinės įrangos „Office 2010“ lokalizavimas užtruks apie 3 mėnesius, šias programas lietuvių kalba bus galima įsigyti rugsėjį. Palyginimui, rengiant ankstesnįjį „Office 2007” biuro programų paketą, lokalizavimo darbai užtruko dvigubai ilgiau ir truko pusmetį po angliškos versijos pristatymo rinkai.

 

Nuo gegužės vidurio „Office 2010“ programinės įrangos galutinėmis versijomis jau gali naudotis verslo įmonės, o netrukus nauja programinė įranga bus prieinama ir namų vartotojams. „Microsoft Office 2010“ ir „SharePoint 2010“ beta versijos, pasirodžiusios praėjusių metų pabaigoje, tapo populiariausiomis visu laikų beta programomis – jomis jau dabar naudojasi daugiau nei 8,6 mln. vartotojų visame pasaulyje.

Viena pagrindinių „Microsoft“ biuro programinės įrangos naujovių – efektyvesnis darbas skirtingose aplinkose.

 

www.technologijos.lt