Saugiausia mokykla – Senamiesčio pagrindinė mokykla

Birželio 1 dieną, minint Tarptautinę vaikų gynimo dieną, baigėsi konkursas „Saugiausia mokykla“, trukęs visus mokslo metus. Šį konkursą organizavo Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Mažeikių rajono policijos komisariatas ir Mažeikių rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyrius. Konkurse dalyvavo net 8 Mažeikių miesto ir rajono mokyklos:

Merkelio Račkausko gimnazija, Gabijos gimnazija, Sedos Vytauto Mačernio gimnazija, Kalnėnų vidurinė mokykla, Senamiesčio pagrindinė mokykla, Ventos pagrindinė mokykla ir Užlieknės pagrindinė mokykla.

 

Renkant konkurso „Saugiausia mokykla“ nugalėtoją, Telšių aps. VPK Mažeikių r. PK ir Mažeikių rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus sudaryta komisija vertino pagal 10 nustatytų kriterijų: kiek kurios mokyklos mokinių per pastaruosius mokslo metus padarė ar iš vis nepadarė administracinių teisės pažeidimų ir nusikalstamų veikų, ar dalyvauta organizuojamose prevencinėse priemonėse, projektuose, į mokyklos mokinių pateiktas priežastis, dėl kurių, jų nuomone, mokykla yra saugiausia ir pan.

 

Sėkmingai visus šiuos kriterijus įveikė ir nugalėtoja tapo Mažeikių Senamiesčio pagrindinė mokykla.

 

Todėl, birželio 1 d., Senamiesčio pagrindinės mokyklos salėje, iškilmingoje aplinkoje, dalyvaujant visai mokyklos bendruomenei, Mažeikių policijos komisariato Prevencijos poskyrio vyresnioji specialistė Irena Nacienė paskelbė, o šios tarnybos viršininkas Arūnas Bubliauskas nugalėtojos titulą liudijančią iškabą „Saugiausia mokykla“ įteikė Senamiesčio pagrindinės mokyklos direktorei Janinai Norvilienei.

 

„Šioje mokykloje mokytis yra saugiausia ir tai pasiekta ne per vienerius mokslo metus, tai nuoseklaus, kryptingo, tikslingo ir kruopštaus visos mokyklos pedagogų ir mokinių darbo rezultatas“,- tokiomis mintimis dalijosi mokyklos administracija, na, o mokyklos direktorė J. Norvilienė.

 

Ji taip pat padėkojo už suteiktą naują ir įpareigojantį mokyklą pavadinimą bei apdovanojo padėkos raštais labiausiai nusipelniusius kolektyvo darbuotojus.

 

ŠALTINIS: Mažeikių RPK

{parasas}