Ar žinote, kad dovanodami gėles siunčiame slaptą žinutę

Dovanodami gėles net nesusimąstome, kad taip siunčiame slaptą žinutę, kuri ne visada sutinka su mūsų tikrosiomis mintimis. Todėl prieš pirkdami gėles ar gėlių puokštę, pasidomėkite ką jos reiškia. Visos gėlės turi reikšmę ir mes Jums siūlome sužinoti kokios jos.

Baltos lelijos arba chrizantemos dažnai vadinamos liūdesio gėlėmis, todėl dovanoti jas nelabai rekomenduojama.

Lelijos reiškia skaistumą. Jei vyras dovanodamas gėles nedrįsta garsiai to pasakyti, už jį tai padarys dovanojamos lelijos, jos tarsi slapta žinutė: „Mane sužavėjo tavo skaistumas“.

Saulėgrąža – tai pakili gėlė. Dovanodami šias gėles, Jūs tarsi nebyliai linkite energijos, sveikatos, pinigų ir pasitikėjimo savimi. Jei mylimasis dovanoja saulėgrąžų puokštę savo mylimajai, vadinasi jis nori jai pasakyti, kad ji yra jo saulės šviesa.

Aguonų žiedai reiškia užmarštį ir tuščias mūsų svajones.

Astros – meilės simbolis, tačiau dovanojantis šias gėles tarsi tyliai prašo – „neapvilk manęs“.

Alyvos – kilnumo, pavyzdingumo, mandagumo ir ramybės gėlės.

Ciklamenai reiškia nuoširdžią pagarbą.

Rugiagėles dovanojantis žmogus nori pasakyti, kad „jūsų akys pakerėjo jį“.

Gvazdikas – tai palankiausia gėlė, kuri tinka visoms šventėms. Ši gėlė neša laimę, pagarbą ir meilę šeimoje. Raudonas gvazdikas reiškia susižavėjimą, rožinis – motinystę, o baltas – tyrą meilę.

Pakalnučių puokštę gavusi mergina turėtų žinoti, kad vaikinas, kuris jai jas padovanojo, seniai yra ją įsimylėjęs.

Dovanodami bijūnus, asmeniui linkite visada būti tauriu ir garbingu.

Plukės reiškia išsiskyrimą. Jei kada gavote šių gėlių, vadinasi jums buvo siųsta žinutė „palieku tave“.

Gerberos reiškia flirtą, lengvą susižavėjimą. Taip pat dovanojant gerberas norima atkreipti to asmens dėmesį.

Įvairiaspalvių chrizantemų puokštė informuoja apie draugiškus dovanojančiojo jausmus. Bet tai tik paprastas draugiškumas, todėl nesuklyskite vertindami šios, per gėles siunčiamos žinutės. Jei gavote tokią gėlių puokštę, privalote žinoti, kad esate tik draugas(-ė) ir nieko daugiau.

Hiacintas reiškia žaidimą, tačiau jei jau gavote iš ko nors šių gėlių puokštę, vadinasi, tas asmuo jums yra be galo atidavęs.

Kalijos reiškia pagarbą.

Tulpės reiškia begalinę meilę. Geltona tulpė siejama su meile be atsako, raudona reiškia aistringą meilę, o balta – apgaulingus jausmus. Įvairiaspalvių tuplių puokštė reiškia, kad jums nevertėtų abejoti dovanojančio asmens jausmais.

Dovanoto kardelio reikšmė – „galiu Jums pasiūlyti tik draugiškumą“. Taip pat kardelis yra laikomas pastovumo ir rūpestingumo simboliu.

Narcizas reiškia oficialumą, o narcizų puokštė siunčia žinutę „būkite šeimoje laimingi“.

Ramunės reiškia ištikimą meilę ir net nespėliokite, nes asmuo, kuris jums dovanoja ramunes, – tikrai jus myli.

Irisas – taikos ženklas.

Kaktusas – ištvermės simbolis.

Kamelija – padėkos ženklas.

Medetka – žiaurumo simbolis.

Orchidėja reiškia didžią meilę. Tai labai intymi gėlė, kurią dovanoti galima tik labai artimam žmogui.

Populiarioji rožė taip pat yra laikoma meilės simboliu. Raudona rožė – meilės, aistros ir grožio simbolis, rožinės spalvos rožė reiškia prašymą patikėti. Balta rožė, tai skaistumo ir švelnumo simbolis, o persiko spalvos rožė reiškia aistrą.

 

Dovanodami gėles būkite originalūs ir išradingi, nes ir labai mėgstamos gėlės atsibosta, jei nuolat dovanų gauni vien tik jų ir dar tos pačios spalvos. Ne tik gėlės kalba savo kalba ir atitinkamai siunčia kokią nors žinutę. Taip pat ir gėlių spalvos gali daug ką pasakyti.

Jei už lango šalta ir niūru, gerą nuotaiką namuose dovanoja žydinčios ryškiaspalvės gėlės. Taip pat spalvotos gėlės namuose teikia ramybės, padeda atsipalaiduoti.

Mėlynos ir violetinės spalvos gėlės yra laikomos švelnių ir užgaulių žmonių gėlėmis. Tokios gėlės nėra dovanojamos sutuoktuvių proga, tačiau jų įmaišyti į bendrą gėlių puokštės kompoziciją, tikrai nepamaišys.

Šviesiai mėlynos spalvos žiedai simbolizuoja tikėjimą ir viltį.

Oranžinės spalvos gėlės yra laikomos neutraliomis ir dovanojamos bet kokiomis aplinkybėmis ir progomis.

Geltonos spalvos gėlių žiedai sukuria šviesos, šilumos, lengvumo ir linksmybių jausmą. Geltona spalva reiškia sėkmę ir turtą, taip pat tai yra šeimos židinio ir santuokos spalva.

 

{parasas}