Vakaro tema:Tikrosios priežastys, kodėl moterims reikia meilės

Alfa.lt

 Kad numestų svorio, iš mandagumo ar tiesiog, kad nebeskaudėtų galvos – tai tikrosios priežastys, dėl kurių moterys užsiiminėja seksu, rašo Dailymail.co.uk. Naujausioje Cindy Meston ir Davis Buss knygoje „Kodėl moterys užsiiminėja seksu“ galima rasti stebinančių ir net šokiruojančių faktų apie tai, kodėl moterys mylisi.

 

Geriau nei „Ibuprofen“

Tikriausiai bent kartą gyvenime esate girdėję frazę: „Ne šiąnakt, mielasis.“ Tačiau iš tiesų seksas gali padėti sumažinti ar numalšinti galvos skausmą, nes jo metu galvos ir kaklo raumenys įsitempia, pagreitėja kraujotaka, smegenų kraujagyslės praplatėja ir galvos skausmas atlėgsta.

 

Atliktame tyrime paaiškėjo, kad nemažai moterų mylisi būtent dėl to, kad numalšintų galvos skausmą. Buvo atliktas bandymas su 58 moterimis, kurios užsiiminėjo seksu per galvos skausmo priepuolį, ir bent pusė jų tikino, kad po to, kai pasiekė orgazmą, skausmas dingo. Tik trys moterys teigė, kad malonumas tik padidino galvos skausmą. Kodėl taip atsitinka? Mylintis organizme išsiskiria endorfinai, kurie ir palengvina skausmą. Kai kurie mokslininkai mano, kad galvos skausmas yra valdomas iš tam tikros smegenų dalies, kurią orgazmas sugeba „išjungti“.

 

Dėl bučinių

Kita populiari priežastis, kodėl moterys mylisi, – vyras gerai bučiuojasi. Bučinys tarp vienas kitą mylinčių ar seksualinių santykių turinčių partnerių egzistuoja 90 proc. visų kultūrų. Žmogaus lūpose ir liežuvyje yra daugiau neuronų nei kitose kūno dalyse. Be to, atlikti tyrimai parodė, kad bučiavimasis nuslopina streso hormoną, todėl bučiniai ramina.

 

Panašu, kad moterims bučiniai yra daug svarbesni nei vyrams: atlikto tyrimo metu 53 proc. vyrų sakė, kad mylėtųsi be bučinių, ir tik 15 proc. moterų tam pritartų. Kitos studijos metu 66 proc. moterų ir 58 proc. vyrų teigė po nemalonaus bučinio praradę seksualinį potraukį.

 

Priemonė atkeršyti

Kai kurios moterys sakė, kad naudoja seksą kaip keršto įrankį prieš nusikaltusius partnerius. Moterys mylisi su juos išdavusių vyrų geriausiais draugais ar ankstesniais partneriais. Dažniausiai priežastis kerštui būna išdavystė.

 

Būdas numesti svorio

Taip, seksas gali padėti numesti svorio ir būtent dėl to daugelis moterų mylisi. Seksas gali sudeginti nuo 100 iki 250 kalorijų per vieną kartą. Remiantis atliktos apklausos duomenimis, kurioje dalyvavo 1400 moterų nuo 18 iki 59 metų, moterys mylisi vidutiniškai 6,3 karto per mėnesį. Vidurkis šiek tiek aukštesnis tarp 20–30 metų moterų – 7,5 kartai, o tarp 50–60 metų moterų mažiausiai – vidutiniškai 4 kartai per mėnesį.

 

Jei skaičiuosime, kad pusė kilogramo yra apie 3500 kalorijų, tai reiškia, jog per metus sekso metu moteris numeta 1,7 kg. Be to, šį skaičių galima gerokai padidinti, jei vietoje dviejų kartų per savaitę bus mylimasi keturis ir vietoje 18 minučių meilės žaidimų laikas pailgės iki 36 minučių.

 

Tai reiškia, kad per metus reguliariai mylėdamiesi mes galime suvalgyti 17 papildomų šokoladinių saldainių, 23 spurgas, 14 triufelių.

 

Dėl pareigos jausmo

Daugybė ištekėjusių moterų teigė, kad mylisi su savo vyru tik dėl pareigos jausmo. Ypač gaji tokia nuomonė buvo anksčiau, kai vyrų pareiga buvo išlaikyti šeimą, o moterų – auginti vaikus, rūpintis namais ir patenkinti vyro seksualinius troškimus. Tačiau šiais laikais, kai moterys dirba ir uždirba šeimai pinigų, ši tendencija po truputį nyksta.

 

Iš užuojautos

Moterys nuo vaikystės buvo mokomos būti jautrios, užjaučiančios ir supratingos kitų žmonių jausmams. Nemažai tyrimo metu apklaustų moterų teigė, kad naudoja seksą kaip priemonę užjausti ar paguosti kitą žmogų. Ypač daug tokių atvejų pasitaikė tarp jaunesnių nei dvidešimties metų merginų, kurios sakė, kad mylėjosi vien todėl, kad pasigailėjo partnerio.

 

Kad išlaikytų JĮ

Dauguma moterų nuolatos jaučia baimę, kad jos vyras ją paliks dėl kitos. Kad to išvengtų, dauguma moterų naudojasi seksu. Jos teigia, kad patenkinus vyrų seksualinius troškimus jie ne tik būna geresni, laimingesni ir skiria joms daugiau dėmesio, bet ir nesižvalgo į kitas moteris.

 

Dėl praktikos

Daugybė tyrime dalyvavusių moterų, ypač jaunesnio amžiaus, teigė, kad seksu užsiiminėja, kad pagerintų savo įgūdžius lovoje. Kai kurios sakė, kad mylėjosi tam, kad įgytų patirties ir nepatirtų gėdos jausmo dėl nemokšiškumo. Taip pat seksologijos mokslas yra padaręs išvadą, kad kuo dažniau moteris mylisi, tuo didesnė tikimybė pajusti orgazmą. Tačiau mylėjimasis tik dėl praktikos gali turėti ir nemalonių pasekmių, nes moterys ima pervertinti sekso vaidmenį santykiuose ir negali užmegzti tvirto ryšio su kita puse dėl jo trūkumų lovoje.