Sulaikytas „telefoninis“ sukčius iš mažeikiškės pensininkės išviliojęs daugiau nei 12 tūkst. litų

Vakar, gegužės 10 d., Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai, dirbantys pagal ekonominę liniją, išsiaiškino ir 48 parom į areštinę patalpino Plungės m. gyventoją S. J., gim. 1979 m., kuris praėjusią savaitę paskambino Obuolių gatvės gyventojai į namus ir apsimetęs sūnumi paprašė pagalbos.

Jis teigė, jog yra sulaikytas policijos dėl muštynėse sužaloto asmens. Kad būtų paleistas, jam reikalinga sumokėti nukentėjusiajam pinigus. Pareiškėja patikėjo skambinusio vyriškio žodžiais ir atvykusiam nepažįstamam jaunuoliui įdavė 3000 JAV dolerių ir 4400 Lt. Viso moteris sukčiams sumokėjo 12 230 Lt. Ir tik po to, paskambinusi sūnui suprato, kad yra apgauta.

 

Ikiteisminis tyrimas pradėtas pagal Baudžiamojo kodekso 182 straipsnio (Sukčiavimas) 1 dalį (Tas, kas apgaule savo ar kitų naudai įgijo svetimą turtą ar turtinę teisę, išvengė turtinės prievolės arba ją panaikino), baudžiamas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

 

Toliau vyksta tyrimas, ieškomas dar vienas asmuo, dalyvavęs šioje nusikalstamoje veikoje, na, o dėl sulaikytojo asmens bus kreiptasi į prokuratūrą dėl kardomosios priemonės-suėmimo, paskyrimo. Sulaikytasis S. J., kuriam jau pareikšti įtarimai ir šį kartą, jau ne kartą teistas už vagystes, sukčiavimus, nesunkų sveikatos sutrikdymą.

 

Mažeikių rajono policijos komisariato informacija.

{parasas}