Mažeikiškiams žvejyba baigėsi administarcine nuobauda

 Savaitgalį pasieniečiai sulaikė du, 53 ir 54 metų mažeikiškius, kurie Kuršių marių ledu savadarbe transporto priemone pažeidė Lietuvos ir Rusijos valstybės sieną.

Šeštadienį po pietų Pakrančių apsaugos rinktinės pareigūnai, stebėdami Kuršių marias radiolokacine įranga, užfiksavo objektą, kuris ledu iš Lietuvos įvažiavo į Rusijos teritoriją. Valstybės sienos pažeidėjas tuo metu buvo maždaug už 9 kilometrų nuo Nidos, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

 

 

Į įvykio vietą buvo nusiųstas laivas ant oro pagalvės „Christina“. Jo įgula netrukus sulaikė iš Rusijos į Lietuvą grįžtančius pažeidėjus važiavusius savadarbe trirate transporto priemone, perdaryta iš motociklo. Prie jos buvo prikabintos rogės.

 

Sulaikytuosius ir jų savadarbę transporto priemonę pareigūnai pristatė į Neringos užkardą. Abu vyrai pasieniečiams paaiškino vykę žvejoti ir valstybės sienos koordinates buvo įsivedę turėtoje navigacinėje įrangoje. Nė vienas mažeikiškis neturėjo transporto priemonės registracijos dokumentų, todėl ji laikinai saugoma užkardoje.

 

Abiem vyrams pasieniečiai pradėjo administracinę teiseną už neteisėtą valstybės sienos pažeidimą dėl neatsargumo. Surinktą medžiagą pasieniečiai perduos Klaipėdos miesto apylinkės teismui. Už sienos pažeidimą dėl neatsargumo gresia baudos nuo 250 iki 500 litų.

Mažeikiškius po apklausos VSAT pareigūnai paleido.