Gydytojai operuos „avataro mergaitę“

Kinų gydytojai pradėjo trijų didelių operacijų seriją, kurios turėtų išgelbėti „avataro mergaitės“ gyvybę, rašo Croatiantimes.com ir journalismwithoutborders.com. 22 metų Wu Xiaoyan dėl retos ligos tapo panašia į J. Camerono filmo „Avataras“ heroję. Merginos tėvai negalėjo sumokėti už sudėtingas operacijas, kurios galėjo padėti dukrai. Reta liga jos veidą pavertė panašiu į filmo „Avataras“ herojus – ateivius.

Davidas Rogersas iš labdaros organizacijos „Journalismwithoutborders“ sakė:

„Visos trys operacijos kainuos maždaug 20 tūkst. svarų sterlingų. Ligoninė, kurioje bus operuojama W. Xiaoyan, sutiko prisidėti 3 tūkst. svarų. Mūsų organizacija kartu su Italijos labdaros fondu „Children First“ taip pat padėjo surinkti nemažą sumą pinigų, tačiau vis dar negalime pasigirti, kad turime visą reikalingą sumą. Ligoninė geranoriškai sutiko pinigų palaukti ir tuojau pat atlikti sudėtingas operacijas.“

 

Gydytoja Christine Zhan iš Lishui Zhejang ligoninės, Pietų Kinijoje sakė:

„Merginos veidas stipriai deformuotas. Ji serga fibrozine displazija. Ji negali kvėpuoti ir negali matyti. Wu Xiaoyan yra labai drąsi ir niekada nesiskundžia, tačiau ji nuolatos kenčia didelius skausmus. Būtent todėl nusprendėme pradėti operacijas, nieko nelaukdami. Pirmoji operacija truks apie 20 valandų. Mergina turi auglį, kuris apėmęs du trečdalius jos veido, ir mes bandysime jį pašalinti. Tada gydysime Wu chemoterapija ir radioterapija.“

 

Šeima vis dar laukia piniginės pagalbos, kuri padėtų surinkti trūkstamą 17 tūkst. svarų sterlingų sumą. Neturtingi Wu kaimelio gyventojai, ten augusiai merginai surinko net 600 svarų – tai itin didelė suma skurdžiai gyvenantiems žmonėms.

Visi „avataro mergaitės“ šeimos nariai yra ūkininkai ir per mėnesį uždirba apie 100 svarų. Merginos motiną ištikus insultui, ji nebegali savimi pasirūpinti, todėl ja rūpinasi Wu tėvas.

Jei norite prisidėti nors maža dalele prie Wu Xiaoyan operacijos, tai paaukoti galite čia.

{alfa2}