Jauniausia motina pasaulyje

Lina Medina (g. 1933 m. rugsėjo 27 d., Peru) yra jauniausia žinoma motina medicinos istorijoje, pagimdžiusi būdama 5 metų, septynių mėnesių ir 21 dienos.  Penkiametė Lina Medina buvo savo tėvų atvesta į ligoninę dėl didėjančio pilvo. Iš pradžių manyta, kad ji turi auglį, bet daktarai nustatė, kad mergaitė yra septintame nėštumo mėnesyje. Daktaras Gerardas Lozada nuvežė Mediną į Peru sostinę Limą ir ten kiti specialistai patvirtino, kad penkiametė yra nėščia. Po pusantro mėnesio Linai Medinai buvo atliktas Cezario pjūvis ir ji pagimdė berniuką.

Šis atvejis buvo detaliai aprašytas medicininiame žurnale La Presse Médicale, kuriame taip pat buvo pateiktos papildomos detalės, pasak kurių mergaitė patyrė menarchę (pirmąsias mėnesines) būdama vos 8 mėnesių amžiaus, nors kitas straipsnis teigia, jog tai įvyko jai esant dvejų su puse metų. Taip pat neįprastai anksti išsivystė Linos Medinos krūtys ir subrendo jos kaulai. Toks ekstremaliai ankstyvas brendimas yra labai retas, bet nėra neregėtas. 

 

Medinos sūnus gimimo metu svėrė 2,7 kg. Mergaitės daktaro garbei, kūdikiui buvo duotas Gerardo vardas. Gerardas užaugo manydamas, kad Lina Medina yra jo sesuo, bet būdamas 10 metų sužinojo tiesą. Nors Gerardas augo sveikas, būdamas 40 metų jis mirė dėl kaulų čiulpų ligos.

Medina niekada neatskleidė, kas yra jos sūnaus tėvas ir nepapasakojo savo pastojimo aplinkybių. Dėl įtarimo išprievartavimu, buvo suimtas Medinos tėvas, bet vėliau jį paleido dėl įrodymų stokos.

Būdama jauna, suaugusi Medina dirbo sekretore Gerardo Lozados klinikoje Limoje. Nėščią Mediną globojęs Daktaras Lozada suteikė jai išsilavinimą ir padėjo jos sūnui mokyklos reikaluose.

 

{balsas2}