Pasaulio pabaiga – gegužės 21 dieną 18 val.

Pasaulio pabaiga jau visai arti, o tiksliau – gegužės 21-ąją. Štai šią dieną dvasininkas iš Kalifornijos drąsiai prognozuoja antrąjį Dievo nužengimą į Žemę.

Haroldas Campingas spėja, kad gegužės 21-ąją, šeštą vakaro, maždaug 2 proc. žemės gyventojų bus automatiškai paimti į Dangų, o likusieji nukeliaus tiesiai į kitą vietą. Jei H.Campingas kalbėtų iš kokios paprastos sakyklos, būtų galima sakyti – dar vienas religinis fanatikas, klaidingai skelbiantis apokalipsę. Tačiau šis senas vyras toks populiarus Amerikoje – jo veidas puošia reklamos stendus, o balsas sklinda radijo bangomis, kad negalima negirdimomis nuleisti jo pasaulio pabaigos pranašystės.

 

Kiekvieną dieną H.Campingas, 89 metų buvęs inžinierius, kalba savo pasekėjams per „Family Radio Network“, religines tiesas skelbiantį transliuotoją, kuris gyvena iš klausytojų aukų. Amerikiečių dosnumas beribis (biudžetas siekia 120 mln. dolerių), todėl vien JAV šis transliuotojas turi 66 stotis.

 

Pilnos kišenės dolerių leido „Family Radio“ pradėti didžiulę reklamos kampaniją, per kurią pranešama apie Paskutiniąją teismo dieną. Daugiau nei 2 tūkst. reklaminių stendų per visą Ameriką puošia tokie šūkiai kaip „Pūskit trimitą, įspėkit žmones!“ Kampanijos logotipais papuošti autobusiukai taip pat važinėja po visą šalį. „Ji tikrai artėja. Apima nuostabus jausmas, kai apie tai pagalvoji. Mes nekalbame apie kokias nors rungtynes, santuoką ar universiteto baigimą. Mes kalbame apie pasaulio pabaigą, apie tai, kad pražūsime amžiams arba gyvensime amžinai“, – sakė H.Campingas.

 

Dvasininko programa transliuojama 48 kalbomis, jo pasekėjai skaičiuojami dešimtimis tūkstančių. Jų yra bet kuriame pasaulio krašte: Pietų Amerikoje, Rusijoje, Turkijoje. H.Campingas 70 metų analizavo Bibliją ir tvirtina, kad jam pavyko sukurti formulę, pagal kurią galima surasti ten paslėptas pranašystes. Anot jo, pasaulio pabaiga ateis gegužės 21-ąją todėl, kad nuo balandžio 1-osios 33 metais prieš mūsų erą bus praėjusios 722 500 dienų. H.Campingas tiki, kad tą balandžio 1-ąją buvo nukryžiuotas Jėzus Kristus. Be to, skaičius 722 500 svarbus ir dėl to, kad gaunamas du kartus padauginus tris šventus skaičius – 5, 10 ir 17. „Kai šitai aptikau, sakau jums, man nušvito protas“, – tvirtino amerikietis.

 

Apie artėjančią pabaigą galima numanyti iš besikeičiančių žmonijos vertybių ir iš žemės drebėjimų, sukrėtusių Haitį, Naująją Zelandiją, Japoniją. „Visos tos vagystės, melas, nedorybės, seksualiniai iškrypimai kažką sako. Kaip ir judėjimas už gėjų teises. Jį pasiuntė Dievas – kaip pabaigos ženklą“, – homofobiškas tiesas dėstė H.Campingas.

 

„Family Radio“ įkūrėjas skleidžia tiesas, būdingas daugeliui religingų JAV dešiniųjų. Jis neigia evoliucijos idėją ir norėtų uždrausti abortą. Bet kritikai jam atkerta, kad pasaulio pabaigą jis pranašauja jau ne pirmą kartą. 1994 metų rugsėjo 6 dieną tūkstančiai jo pasekėjų susirinko salėje Alamedoje, laukdami Jėzaus Kristaus sugrįžimo. „Tuo metu dar nebuvau kruopščiai išnagrinėjęs didelės Biblijos dalies. Tačiau turėjome papildomų galimybių išanalizuoti didžiulį kiekį informacijos ir Dievas mums pateikė nepakartojimų įrodymų, kad tam tikri dalykai tikrai nutiks“, – sakė H.Campingas.

 

{alfa2}