Sekmadienio receptas

Kalakutienos kepsnys  

Jums reikės:

800 g kalakuto krūtinėlės,
250 g porų,
druska,
pipirai,
tarkuotas muskato riešutas,
3 šaukštai tarkuotų džiūvėsėlių,
3 šaukštai aliejaus,
2 stiklinės sultinio.

Paruošimas:

Porus perpjauti išilgai perpus, nuplikyti ir nusunkti. Mėsą įpjauti taip, kad gabalas būtų platus ir didelis. Ant mėsos dėkti porus, pabarstyti džiūvėsėliais ir muskato riešutu. Kalakuto krūtinėlę suvynioti ir aprišti virvele. Įtrinti druska ir maltais pipirais. Troškintuvėje įkaitinti aliejų, įdėti vyniotinį, iš visų pusių apkepinti, kad pageltonuotų. Tada dėti troškintuvę į orkaitę, užpilti ant mėsos sultinį ir kepti 40 min. iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

Gero apetito!

{parasas}