Lietuviška žiema pakenkė moterų grožiui

Net 8 iš 10 moterų Lietuvoje pripažino, kad šaltas žiemos oras pakenkė jų plaukams, odai arba nagams. Tą atskleidė vaistinių tinklo „Camelia” užsakymu atlikta apklausa. Gydytojai dermatologai nuolat kartoja, kad šaltuoju metų periodu plaukai ir oda ypač nukenčia dėl vėjo, temperatūrų kaitos ir saulės bei vitaminų trūkumo. Pavasaris yra tas metas, kai pradedame matyti nemalonias pasekmes: išsausėjusią veido ir rankų odą, suskilinėjusius, žvilgesį praradusius plaukus, nusilpusius nagus.

Vaistininkai pastebėjo, kad žiemos metu lietuvaitės per mažai dėmesio skyrė apsaugai nuo šalčio: nedėvėjo kepurių ir pirštinių, naudojo netinkamus kremus, negėrė vitaminų. Oda nušalus, suskerdėjus, pradėjus pleiskanoti, daugelis suskumba pavėluotai kreiptis į vaistininkes. Pasak jos, dabar svarbiausia kuo greičiau pasirūpinti savo oda ir plaukais, kad pavasarį pasitiktume sveikos ir puikiai atrodančios.

Suskerdėjusios lūpos – dažniausia problema

Apklausa parodė, kad išsausėjusios, suskerdėjusios nuo šalčio lūpos yra dažniausia problema – su ja susiduria kas antra moteris. Tiesa, ši problema bene greičiausiai ir išsprendžiama. Bet kurioje vaistinėje galima išsirinkti labiausiai tinkantį iš daugybės lūpų kremų ir vazelinų, apsaugančių nuo šalčio. Pastebėta, kad paskutiniu metu itin domimasi tais, kurie turi šaldantį poveikį: produktai, kurių sudėtis praturtinta mėtomis arba kamparu suaktyvina kraujotaką, todėl lūpos tampa ne tik apsaugotos, bet ir natūraliai parausta. 

 
Odos drėkinimas – tik naktį

Drėkinamasis kremas – naktį, maitinamasis – dieną. Šią taisyklę reikia prisiminti ir pavasarį, kol oras lauke dar nepakankamai sušilo. Ir tinka ši taisyklė tiek veidui, tiek rankoms. Ekspertai tvirtina, kad vien užrašo „drėkinantis” nepakanka. Renkantis kremą ar kitokią priemonę veido odai, būtina atidžiai paskaityti sudėtį. Alkoholio turinti kosmetika išsausėjusią, pleiskanojančią ir tempiančią veido odą gali dar labiau išsausinti, sudirginti. Be to, po žiemos oda ir taip būna suerzinta, todėl patartina rinktis jautriai odai pritaikytą kosmetiką, ypač veidui.

Rankoms po žiemos geriausia naudoti regeneruojančius aliejais prisotintus produktus, kurie pasižymi ir antioksidaciniu, odos senėjimą lėtinančiu poveikiu. Galiausiai, prioritetus reikia teikti kosmetikai, kurioje yra kuo daugiau natūralių aliejų ir ekstraktų.


SOS plaukams

Kas antra moteris, kaip rodo apklausa, po žiemos nėra patenkinta savo plaukų išvaizda. Vėjas, sniegas ir temperatūrų kaita plaukams yra sunkus žiemos išbandymas. Kosmetikos ekspertai sako, kad į vaistinę užsukusios moterys dažniausiai klausia patarimo, kokias priemones naudoti plaukams išsausėjus, o neretai po šaltojo metų sezono susiduria ir su pleiskanomis.

Jei plaukų galiukai labai pakenkti, deja, pavasarį teks juos nukirpti. Tačiau, daugeliu atvejų, galima išsirinkti specialius gydomuosius produktus: aliejus, kremus, kaukes – jie plaukus atstato. Tiesa, nereikia pamiršti, kad taip, kaip ne iš karto plaukai išduoda apie šalčio poveikį, taip jiems reikės laiko atsigauti. Todėl įsigytas priemones rekomenduojama reguliariai naudoti mažiausiai mėnesį.

Primename, kad pavasarį naudinga pavartoti maisto papildų, skirtų odai, plaukams ir nagams stiprinti, atstatyti. O gydomosios kosmetikos siūlo dairytis vaistinėse, kur galima rasti įvairių gydomųjų priemonių.

 

{balsas2}