60 minučių be šviesos – globališkiausia pasaulio akcija jau ir Lietuvoje

Daugiau nei milijardas žmonių visame pasaulyje kovo 27 d., 20.30 val. išjungs šviesą valandai ir suteiks planetai 60 minučių atokvėpio.
Pasaulinės iniciatyvos „Žemės valanda“ žemėlapyje pirmą kartą atsirado ir Lietuva. Jau ketvirtą kartą organizuojama Žemės valanda šiemet sulaukė rekordinio skaičius rėmėjų visame pasaulyje.

Žemės valandoje norą dalyvauti jau išreiškė 115 šalių, tarp jų visos 20 galingiausiųjų pasaulio valstybių. Šviesas užgesins 51 pasaulio sostinė, iš viso 2124 pasaulio miestai ir miesteliai. Milijonai žmonių jau suprato, kad šiuo metu klausti, kokią Žemę po savęs paliksime ateities kartoms jau neverta. Klausti reikia, kaip mes patys gyvensime, nes neduodame gamtai laiko apsivalyti nuo mūsų „nenutraukiamų gamybos procesų“. Panašu, kad ji to laiko nebeduoda ir mums. Todėl nelieka nieko kita, kaip visiems kartu grąžinti skolą ir suprasti, kad esame ne tik laisvo, bet ir ATSAKINGO pasaulio dalis.

Žemės valandą užges Empire State Building dangoraižis Niujorke, Kristaus Atpirkėjo statula Rio de Žaneire, Eifelio bokštas Paryžiuje, Londono apžvalgos ratas ir kiti žymūs objektai.

Milijonai žmonių kovo 27 dieną tiesiog išjungia šviesą ir padovanoja Žemei atokvėpio valandą. Turėti iliuziją, kad ta valanda išgelbės pasaulį, išties naivu. Bet tikėti, kad įžiebę žvakutes ir sustoję vieni šalia kitų bent tą valandą pamąstysime apie savo atsakomybę, reikia.

Prisidėti prie šios pilietinės iniciatyvos gali kiekvienas: Lietuvos miestai ir kaimeliai, mokyklos ir universitetai, nevyriausybinės organizacijos ir verslo įstaigos, darbdaviai ir darbuotojai, jaunimo, visuomeninės ir religinės organizacijos, vaikai ir suaugusieji.

Tai padaryti labai paprasta. Pilietinės iniciatyvos Žemės valanda koordinatoriai Lietuvoje kviečia užsiregistruoti svetainėje zemesvalanda.lt ir išjungti visus nebūtinus šviesos šaltinius kovo 27 d. 20.30 val.

 

{vtv2}